Pasifik’te kokain avı

Dünya Haberleri —

Kokain ticareti

Kokain ticareti

  • Pasifik’te ABD’ye sürat tekneleri ile geçirilmeye çalışılan 7 ton kokain ele geçirildi. Meksika donamasına bağlı gemiler ve helikopterler operasyona katıldı.

CBS'e göre Meksika Donanması, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik dramatik bir kovalamacanın ardından Pasifik Okyanusu'nda iki ayrı operasyonda 7 tondan fazla kokain ele geçirildiğini duyurdu. Amerika kıtasında halk sağlığı için en büyük tehdit haline dönüşen kokain, birçok ülkede halk düşmanı olarak sınıflandırılıyor. Karteller dönük operasyonlar yoğunlaşsa da uyuşturucu tacirleri de yöntemlerini zenginleştiriyor. 

İlk operasyonda, takip helikopterinden alınan görüntülerde bir donanma gemisinin cuma günü üç sürat teknesinin önünü keserek 126 paket halinde 5,6 ton kokain ele geçirdiği ve bunun mevcut yönetimdeki en büyük uyuşturucu ele geçirme vakası olduğu görülüyor. 15 şüpheli de tutuklandı ve 1.000 litreden fazla yakıta el konuldu.

İkinci bir operasyonda, botlar ve bir helikopter yaklaşık 1,6 ton ağırlığında kokain içeren 32 yüzer paket ele geçirdi. Operasyonda küçük bir sürat teknesine de el konuldu.

Donanma, baskınların ardından sosyal medyada, bir gemide subayların ve bir helikopterin yanına yerleştirilmiş düzinelerce sarılı koliyi gösteren birkaç fotoğraf yayınladı.

Yetkililer pazartesi günü yaptıkları açıklamada, iki baskında, uyuşturucu kartelleriyle yaşanan çatışmalar sırasında 7 polis memurunun öldüğünü duyurdu.

Pasifik Okyanusu'ndaki ele geçirilen kokainler, uyuşturucu denizaltısı adı verilen, kokain taşıyan yarı suya batabilen bir geminin Meksika açıklarında bir kovalamacanın ardından ele geçirilmesinden yaklaşık bir yıl sonra gerçekleşti.

Meksika Donanması, o dönemde Facebook'ta denizaltının gemiler ve bir helikopter tarafından kovalandığı ve sonunda durdurulduğunu gösteren bir video yayınlamıştı. MEXICO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.