PKK: Çok daha güçlüyüz

PKK

PKK

  • 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıl dönümünü yaşarken her zamankinden çok daha fazla güçlü oduklarını belirten PKK yürütme Komitesi, "Öz gücümüze güveniyoruz. 40 yıllık dersleri özümsedikçe gücümüz kat kat artıyor" dedi. 

PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü açıklamasında, yaşanan durumu özetleyerek, daha radikal, yaratıcı ve etkili mücadelenin önemine dikkat çekti.

PKK Yürütme Komitesi, 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıl dönümü vesilesiyle dün yazılı bir açıklama yaptı. "Yok oluşa doğru giden tarihimizi özgürce var oluşa çeviren Kürt miladı, 15 Ağustos Devrimci Atılımı'nın 40. yıl dönümünü yaşıyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak 15 Ağustos Gerilla Atılımı temelinde tam 40 yıldır kesintisiz bir özgürlük savaşı yürütüyoruz. Bu durum Kurdistan tarihinde bir ilk olduğu gibi, ezilen halkların ve insanlığın kurtuluş tarihi açısından da çok büyük bir önem arz ediyor. Evet, geçen 40 yıl içinde çok acı yaşadık ve kan döktük; fakat hiçbirisi boşa gitmedi; tersine Kürt varlığı ve özgürlüğü yönünde en büyük kazanımları geçen 40 yıl içindeki mücadeleyle kazandık. Halk olarak kahramanlık dönemini, aydınlık ve özgürlük çağını yaşadık. Bundan sonra da 15 Ağustos Atılım ve Zafer Ruhu'yla yaşayıp mücadele edeceğiz ve sürekli kazanacağız” denilen açıklamanın bazı bölümleri şöyle: "Varlık ve özgürlük için her koşulda direnme kararını, 1982 Büyük Zindan Direnişi verdi ve Eruh-Şemdinli eylemleriyle başlayan 15 Ağustos Atılımı da bu kararı gerilla öncülüğünde hayata geçirdi. Dolayısıyla son 42 yıldır Kurdistan’daki tüm özgürlükçü gelişmeler, Zindan Direnişi'nin kararı temelinde yaşandı. Son 40 yıldır Kurdistan’da özgürlük adına yaşanan ve yaratılan her şey, 15 Ağustos Atılımı temelinde ortaya çıkan gerilla öncülüğündeki mücadeleyle gerçekleşti. Eğer 15 Ağustos 1984 Atılımı ve 40 yıllık gerilla savaşı olmasaydı, şimdi Kurdistan’da Kürtlük, özgürlük ve insanlık adına hiçbir şey kalmazdı. Ulusal Diriliş Devrimi'ni, 15 Ağustos Atılımı gerçekleştirdi, Kadın Özgürlük Devrimi'ni 15 Ağustos Atılımı başlattı, Kürt halkını serhildana gerilla savaşı kaldırdı. Uluslararası Komplo'ya karşı Önder Apo’nun paradigma değişimini gerçekleştirmesi de bu temelde oldu.

Tüm insanlık için

15 Ağustos Atılımı, sadece Kürt halkı için bir aydınlanma ve özgür varoluşu geliştirme gerçeği olmadı, aynı zamanda 'Kürt sorunu' denilen sorun etrafındaki her şeyi aydınlattı. Faşist, sömürgeci ve soykırımcı TC gerçeğini açığa çıkartarak ve bu temeldeki her türlü yalan ve hileyi ortadan kaldırarak, Türkiye ortamını aydınlattı ve gerçek Türkiye demokratikleşmesinin ilke ve yöntemini gösterdi. Aynı zamanda ulus-devlet karanlığına saplanmış olan Ortadoğu’yu aydınlatıp tüm tarihi gerçekleri açığa çıkardı. Bunlar temelinde 15 Ağustos Atılımı, tüm Türkiye, Ortadoğu ve dünya için gerçek bir aydınlanmayı yaratıp tüm insanlık için önemli bir özgürlük ve demokrasi atılımı oldu.

Ezemedi, zayıflatamadı

TC devleti, 15 Ağustos Atılımı'nı ve başlayan gerilla savaşını ezebilmek için tüm gücüyle saldırdı ve bunun için tüm iç ve dış imkânlarını seferber etti. Kurdistan Özgürlük Gerillası'na 24, 48, 72 saat ömürler biçti; her türlü adla operasyonel saldırı gerçekleştirdi. 1985'te gerillaya karşı savaşı NATO gündemine taşıdı ve aynı yılın Ağustos ayından itibaren Barzani iş birlikçiliğini ve ihanetini yanına çekti. Tüm bu güçlerden aldığı her türlü destekle saldırmasına rağmen 40 yıldır Kurdistan Özgürlük Gerillası'nı ezemedi ve zayıflatamadı. Gerilla öncülüğünde Kürt halkı, gençleri ve kadınları, tüm bu faşist-soykırımcı saldırılara karşı kahramanca direndi ve Kurdistan’ı bir özgürlük mücadelesi alanı haline getirdi. Her defasında yenilen ve tarihin çöp sepetine atılan TC hükümet ve yöneticileri oldu.

Yine tarih biçiyorlar

Şimdi tarihi 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıl dönümünü yaşarken, AKP-MHP faşist yönetimi, yine NATO ve Barzani desteğinde Önder Apo’ya, Kurdistan Özgürlük Gerillası'na, Kürt halkına, kadınlarına ve gençlerine saldırıyor ve yine hepsini yok etmek için belli tarihler biçiyor. Kuzey Kurdistan ve Türkiye alanlarında geliştirdiği bu saldırıları, Irak ve Suriye alanlarına taşırıyor; Kurdistan’ın Başur ve Rojava parçalarını da işgal ve ilhak etmek istiyor. 26 Ağustos 2016'da başlatmış olduğu bu planlı saldırılarını, bugün Zap ve Metîna başta olmak üzere tüm Medya Savunma Alanları'nda yoğunlaştırmış bulunuyor.

Kürt gerillası geçit vermiyor

Tabii Demokratik Modernite çizgisinde kendini yenilemiş olan fedai Kürt gerillası, tüm hukuk ve ahlak dışı saldırılara rağmen faşizme geçit vermiyor ve Kürt özgürlüğünü kahramanlık çizgisinde direnerek savunuyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası, 15 Ağustos ruhunu, bugün Zap ve Metîna’da, tüm Medya Savunma Alanları'nda ve Kuzey Kurdistan’ın dört bir yanında geliştirdiği fedai direnişte yaşatıyor. Başta son Sergelê, Girê Bahar ve Gever eylemleri olmak üzere HPG ve YJA Star gerillalarının her alanda gerçekleştirdiği kahramanca direnişi selamlıyor, kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Gerilla ve halk direnişinin her türlü faşist-soykırımcı oyunu bozacağına ve faşizmi yıkacağına inanıyoruz.

Durum ciddi, hafife alınamaz

Şanlı 15 Ağustos Atılımı'nın 40. yıl dönümünü yaşarken her zamankinden çok daha fazla güçlüyüz ve kendi öz gücümüze güveniyoruz. 40 yıllık özgürlük savaşının zengin derslerine sahibiz ve bu dersleri özümsedikçe gücümüz kat kat artıyor. Bu temelde de özgürlük mücadelemizi Küresel Özgürlük Hamlesi kapsamında her alanda geliştiriyoruz. Unutmayalım ki; düşman da boş durmuyor;

* Faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırılarını her alanda artırıyor. Türkiye’nin tüm iç ve dış imkânlarını bu saldırılar için seferber ediyor.

* Önder Apo’dan 41 aydır hiçbir bilgi alamıyoruz, dolayısıyla sağlık ve güvenlik durumunu bilemiyoruz.

* Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal ve ilhak saldırıları, Irak ve KDP desteğinde sürüyor.

* Zindanlar tıka basa dolu ve her türlü işkence uygulanıyor, zindanlardan cenazeler çıkıyor.

* Kürt dili, kültürü ve varlığına yönelik soykırım saldırıları, Kürt kadın ve gençlerine dönük özel savaş uygulamaları her gün artırılıyor.

* Yağma ve talanla Kurdistan’ın doğası ve toplumu yok edilmek isteniyor.

* 26. yılında Uluslararası Komplo saldırıları devam ediyor. Özellikle Kasım 2018'den bu yana 9 Ekim 1998 sonrası saldırıların bir benzeri yaşanıyor.

Kuşkusuz Hareket ve halk olarak biz de direniyoruz ve bunun için imkân ve fırsatlarımız da var fakat durum ciddidir ve asla hafife almamak gerekir.

Daha örgütlü mücadele

O halde süreci doğru anlayalım ve Uluslararası Komplo'ya karşı Önder Apo’ya fiziki özgürlük mücadelesini her yerde daha güçlü geliştirelim. Her zamankinden daha duyarlı, örgütlü ve mücadeleci olalım. Önder Apo’ya ve gerillaya daha çok sahip çıkalım. İmralı ve gerilla direnişiyle daha güçlü bütünleşip yurtseverlik görevlerimizi eksiksiz yerine getirelim. İş birlikçiliğe ve ihanete karşı yurtsever birliği geliştirelim. Mücadelede daha radikal, yaratıcı ve etkili olalım. Öz savunma çizgisinde kendimizi eğitip örgütleyelim ve donatalım. Bireyci, dağıtıcı, karamsar ve kötümser yaklaşım ve tutumları içimizden atalım. 15 Ağustos Atılım ve Zafer Ruhu'yla donanıp her zaman ve her yerde bilinçli, moralli, örgütlü, sorumlu ve eylemli olalım!

Yurtsever Başûr halkına

Faşist-sömürgeci saldırıları ve feodal despotik baskıyı en çok siz yaşadınız. Geçmişte Saddam yönetiminin yaptıklarından daha ağır saldırıları bugün AKP-MHP faşist yönetimi yapmaktadır. Irak Yönetimi ve Barzani ihaneti de buna ortak olmaktadır. Barzani Ailesi'nin ihaneti ve despotik baskısı yeni değildir, bunu en iyi sizler bilirsiniz. Irak yönetimi ve Barzaniler, Türk işgal ve ilhakına öncülük ettikleri gibi, bir de PKK ve direnen Özgürlük Gerillası hakkında tamamen yalana dayalı bilgiler yayıyorlar. Bizimle hiçbir örgütsel ilişkileri olmadığı halde, Irak yasalarına göre kurulmuş ve yasalar temelinde çalışan PADÊ ve Tevgere Azadî gibi örgütleri kapatıyorlar. Tabii bunları niçin yaptıklarını sizler iyi biliyorsunuz. Biradost, Rêkani, Zap, Metîna ve Heftanîn bölgelerini TC devletine sattılar ve buna karşı direnen PKK üzerine AKP-MHP ile birlikte saldırıyorlar; işte bu durumun üstünü örtebilmek için o tür yalanları uyduruyorlar.

İş birlikçi ihaneti atın

Sizler PKK’yi ve onun gerillasını çok iyi tanıyorsunuz. 42 yıldır iç içesiniz. PKK ve gerillasının Kürtlerin ve Kurdistan’ın özgürlüğünden başka isteği olmadığını, hiçbir maddi imkân biriktirmediklerini, birbirlerine kenetlenerek Kürt düşmanlarına karşı fedaice savaştıklarını yakından gördünüz ve tüm gerçekleri biliyorsunuz. Kısaca PKK ve Özgürlük Gerillası geçmişte ne idiyse şimdi de odur. Her zaman yoksul Kürt halkının ve insanının yanındadır ve sömürgeci-soykırımcı düşmana ve iş birlikçi hainlere karşı mücadele eder. Bugün Zap, Metîna, Heftanîn, Avaşîn ve Xakurkê işgaline karşı da kahramanca savaşmaktadır. Sömürgeciliğe ve Barzani despotizmine karşı her zaman sizlerin yanındadır. O halde bu gerçeği hiçbir zaman unutmayın ve her yerde dile getirin. Irak yönetiminin ve Barzanilerin yalanlarına inanmayın ve kulak asmayın. Sizleri savunmak için fedaice savaşan gerillaya daha güçlü sahip çıkın. İş birlikçi ihaneti ve feodal despotizmi yanınızdan atın. Yurtsever birliğinizi yaratıp TC devletinin işgal ve ilhak saldırılarına cesaretle karşı çıkın!

Devrimci ve demokratik dostlara

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi kritik dönemlerinden birini yaşamaktadır. Aslında AKP-MHP faşizmi çok fazla darbelenmiş ve çöküşün eşiğine getirilmiştir. Onu ayakta tutan dış destekle Barzani desteğidir. Faşist Tayyip Erdoğan diktatörlüğünün yıkılması, Kürtlerle birlikte tüm halkların ve ezilenlerin yararına olacaktır. Demokratik Türkiye, tüm Ortadoğu’da demokratikleşmenin önünü açacaktır. Bunu engellemek için Önder Apo’ya ve PKK’ye bu kadar saldırıyorlar. Buna karşı sizlerin de mücadele etmesi ve mücadelenin küresel düzeyde yayılması çok etkili oluyor. O halde gerçekleri daha iyi anlayalım ve devrimci-demokratik görevlerimize daha güçlü sahip çıkalım. Faşist AKP-MHP’nin işgal saldırıları ile Barzani ihanetini daha güçlü ve yaygın teşhir edelim. Demokratik Modernite Paradigması temelindeki eğitim ve örgütlenme çalışmalarını her alana yayalım. Önder Apo’nun özgürlüğünü ve Kürt sorununun çözümünü hedefleyen Küresel Özgürlük Hamlemize daha güçlü katılalım; Hamleyi her alana yayalım ve zengin eylemlerle büyütelim!

15 Ağustos coşkusuna katılın

Bunlar temelinde tüm yurtsever halkımızın ve demokratik dostlarımızın 15 Ağustos Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, herkesi bulunduğu yerde 15 Ağustos coşkusunu etkili yaşamaya, bayramımızı coşku içinde kutlamaya ve kırk yıllık özgürlük savaşının derslerini çıkartarak, 41. Atılım Yılı'nda özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha etkili geliştirmeye çağırıyoruz!” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.