Rüşvetçi başkana emlak soruşturması

Dünya Haberleri —

Eric Adams/foto:AFP

Eric Adams/foto:AFP

  • Türk diplomat, iş çevresi ve THY yetkililerinden rüşvet alan New York Belediye Başkanı Eric Adams’a, emlak yolsuzluğu ve naylon fatura düzenlemekten de soruşturma başlatıldı.

Manhattan Başsavcılığı’nın, New York Belediyesi’nde bazı emlak işlemlerinde yapılan yolsuzlukları ve kiralama yöntemlerinde tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili kişi ve kuruluşları araştırdığı kaydedildi. Manhattan Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında belediyenin emlak bölümü üst düzey yetkililerinden Jesse Hamilton ve Diana Boutross'un da aralarında bulunduğu dört kişinin daha telefonlarına el konulduğu da iddialar arasında. Başkan Adams'ın yakın çevresi hakkında biri Manhattan Savcılığı, biri New York Doğu Bölgesi üçü de New York Güney Bölgesi ABD Savcılığı tarafından olmak üzere toplam beş soruşturma yürütüldüğü biliniyor.

Şu ana kadar başlatılan soruşturmalar kapsamında açıklanan tek iddianame Eric Adams’ın, üst düzey bir Türk diplomat, Türk Havayolları yetkilisi ve Türk iş insanlarıyla bilerek karşılıklı çıkar ilişkisi içine girdiği iddiasıyla aralarında rüşvet almanın da yer aldığı beş ayrı suçlamanın olduğu iddianame oldu.

Başkan Eric Adams, suçsuz olduğunu savunuyor; ancak savcılık devam eden soruşturmanın kapsamının genişletildiğini belirterek, hazırlanacak yeni iddianamede yeni isimlerinde yer alacağını, belediye başkanına ek suçlamalar getirilebileceğini belirtiyor. Bir dönem Başkan Adams’ın Müslüman toplumuyla ilişkilerden sorumlu yöneticisi olarak görev yapan Mohamed Bahi, aleyhine hazırlanan iddianamede, bazı kişileri belediye başkanın 2021 yılındaki seçim kampanyasına “naylon bağış” yapmaya teşvik ettiği, iddialarla ilgili bazı belge ve delilleri ortadan kaldırdığı ve FBI’ya yalan söylediği iddia edildi. NEW YORK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.