Taliban’a vermedi, Büyükelçiliği kapattı

Dünya Haberleri —

Afganistan'ın Londra'daki büyükelçiliği

Afganistan'ın Londra'daki büyükelçiliği

  • İngiltere, Afganistan'ın Londra'daki büyükelçiliğinin kapatıldığını resmen duyurdu. Afganistan'ın İngiltere Büyükelçisi Zalmai Resul'e karar resmi olarak tebliğ edildi.

Afgan haber ajansı Khaama Press'in geçtiği habere göre, Afganistan'ın İngiltere Büyükelçisi Zalmai Resul cuma günü İngiliz Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve büyükelçiliğin 20 gün içinde kapatılacağı konusunda bilgilendirildi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin işlerinin Taliban temsilcilerine teslim edilmeyeceğini ve kapatılacağını açıklamış ve Büyükelçiliğe İngiltere'den ayrılması için 90 gün süre tanınmıştı. İngiltere, Avrupa'daki en büyük Afgan göçmen topluluklarından birine sahip. Büyükelçiliğin kapatılması bu göçmenlerin konsolosluk hizmetlerine erişimini zorlaştıracak.

Duyuru, Taliban Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere de dahil olmak üzere birçok Batı ülkesindeki Afgan diplomatik misyonları tarafından yayınlanan konsolosluk belgelerini artık tanımayacağını açıklamasından kısa bir süre sonra yapıldı.

Bağımsız büyükelçilik olmaz

Taliban bu büyükelçilikleri, bağımsız olarak faaliyet göstermekle ve Kabil'in yayınladığı direktiflere uymamakla suçladı. Ancak Taliban, Kabil'deki hükümetle etkileşimlerini gerekçe göstererek Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda ve İspanya'daki Afgan diplomatik misyonlarını bu kararın kapsamı dışında bıraktı.

Taliban'ın Ağustos 2021'de Afganistan'ın kontrolünü yeniden ele geçirmesinden bu yana, birçok Afgan büyükelçiliği Taliban kontrolüne devredildi veya Kabil'den gelen emirleri uygulamaya başladı.

Ancak birçok Batı ülkesindeki büyükelçilikler bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam ederek, Afgan vatandaşlarına konsolosluk hizmetleri sunmaya devam etti. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.