Tatvan'daki AKP'liden gofret ve keke 85 bin lira

Tatvan

Tatvan

  • DEM Parti’ye geçen Tatvan Belediyesi’nin eski AKP’li başkanı Mehmet Emin Geylani’nin seçimden üç ay önce 372 milyon TL harcadığı ortaya çıktı. Sadece kek ve gofret için verdiği para, 84 bin 600 TL.

ASMİN BARAN / BİTLİS

Tatvan Belediyesi’ni seçmen taşıma ve oy hilesiyle 2019'da gasp eden AKP’li Mehmet Emin Geylani, başkanlığı sürecinde belediyeyi trilyonlarca borca soktu. Ardından 81 trilyonluk elektrik borcu bırakan AKP’li başkan, 24 Haziran seçimlerinden önce Ocak ve Mart ayı içerisinde yaptığı harcamayla belediyenin bir yıllık bütçesini yuttu.

Belediyenin güncel borç durumu 1 trilyon 320 milyar civarındayken, AKP’li eski başkan Geylani söz konusu üç ay içinde belediyeyi 372 milyon zarara uğrattı. Harcamalar içinde dondurma, bal, peynir, halı ve kandil simidi gibi kalemler dikkat çekiyor.

Çok sayıda malzemenin Menzil Tarikatı’na bağlı dükkanlardan alındığı tespit edildi. İnşaat malzemeleri için de ciddi ödemeler yapılırken, imar izinlerinde de usulsüzlüklere imza atıldı. Belediyeden verilen çoğu işin ihale usulü olmadan bölünerek AKP’ye yakın isimlere ve Menzil Tarikatı’na verildiği öğrenildi. Onlarca yolsuzluk ve usulsüzlüğe ilişkin Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bazıları şöyle:

* Başkanlık makamı yiyecek, içecek alımı: 42 bin 525 TL

* Başkanlık makamı karakovan bal alımi: 27 bin 800 TL

* Başkanlık makamı kek ve gofret alımı: 84 bin 600 TL

* Başkanlık makamı kupa bardak alımı :24 bin TL

* Başkanlık makamına karakovan balı alımı: 19 bin TL

* Başkanlık makamı peynir ve bal alımı: 32 bin 600 TL

* Başkanlık makamı bal alımı: 63 bin

* Başkanlık makamı bal ve ceviz alımı: 70 bin

* Basın-yayın ve kanepe-halı alımı: 50 bin TL

* Başkanlık makamı tatlı alımı: 25 bin TL

* Başkanlık makamı bal alımı: 15 bin TL

* Başkanlık makamı dana kıyma alımı: 13 bin TL

* Halkla İlişkiler Müdürlüğü kandil simidi alımı: 126 bin TL

* Basın-yayın lokum alımı: 47 bin TL

* Basın-yayın ekmek alamı: 50 bin 522 TL

Halk 5 yıldır susuz!

Emin Geylani’nin başkanlığıyla geçen 5 yılda ilçede en önemli sorunların başında gelen su sıkıntısının da VEDAŞ’a olan elektrik borcu sebebiyle yaşandığı, Geylani’nin borcu borçla kapatmaya çalışarak sorunu çözmek istediği ama başaramadığı öğrenildi.

Çalışmaya devam!

Kentteki çalışmalara ve halka hizmete yoğunlaşan DEM Parti'li yeni yönetim, 5 aylık süre zarfında trilyonluk borçlara rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Eşbaşkanı Mümin Erol, “Halkımıza hizmet ederken kusurumuz olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Belediyeyi her sorun için bir çözüm merkezi haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.