Taviz vermeyen bir yiğitti

Mehmet Yıldırım

Mehmet Yıldırım

  • HPG, Licê'deki evinde katledilen dört çocuk babası Mehmet Yıldırım'ın Kurdistan yurtseverliğinin büyük bir örneği olarak düşmana boyun eğmediği, teslim olmadığını bildirdi.
  • Fedai bir militan gibi yurtseverlik onurunu korumak için direnerek şehadete ulaştığına dikkat çeken HPG, "Yıldırım’ın bu ilkeli yurtseverlik duruşu çok onurlu bir yiğitliktir" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) dün yaptığı yazılı açıklamada, 24 Mayıs 2024’te Amed’in Licê ilçesinde bir kez daha esir düşmemek için şehadeti göze alan Mehmet Yıldırım saygıyla anıldı.

BİM’in açıklaması şöyle: “Değerli yurtsever Mehmet Yıldırım, Türk devleti tarafından kendi evinde katledildi. Kürt halkının yeminli düşmanı olan faşist Türk devleti, daha önce de Yıldırım Ailesi'nden Adnan Yıldırım’ı 3 Haziran 1994’te kaçırarak katletti. Mehmet Yıldırım’ın amcasının oğlu olan 18 yaşındaki Medeni Yıldırım ise, 28 Haziran 2013’te yapılan bir protesto sırasında Türk askerlerinin açtığı ateş sonucu katledildi.

Üç yıl tutsak edildi

Türk devleti tarafından 2008’de üç yıl cezaevinde tutulan Mehmet Yıldırım, yurtseverlik duruşundan asla taviz vermeyen bir insanımızdı. Kendi köyünde, doğduğu topraklarda ailesiyle ve kimliğiyle onurluca yaşamaktan başka bir amacı yoktu. Soykırımcı Türk devleti, bu ailenin hunharca katlettiği diğer fertleri gibi Mehmet Yıldırım’a da vahşice saldırarak şehit düşürdü.

Onurlu herkes hedeftir

Bu olay da bir kez daha göstermiştir ki; onurluca yaşamakta ısrar eden her özgür Kürt bireyi, soykırımcı devletin hedefindedir. Gerilla veya sivil bir insan olması fark etmemektedir

Yurtseverliğin büyük örneği

Mehmet Yıldırım, Kurdistan yurtseverliğinin büyük bir örneği olarak düşmana boyun eğmedi, teslim olmadı ve fedai bir militan gibi yurtseverlik onurunu korumak için direndi ve çatışarak şehadete ulaştı. Mehmet Yıldırım’ın bu ilkeli yurtseverlik duruşu çok onurlu bir yiğitliktir, çünkü soykırımcı düşmana bir kez daha esir düşmemek için şehadeti göze aldı. 

Saygı ve minnet

Şehit Mehmet Yıldırım şahsında, Yıldırım Ailesi'nin şehitlerini ve tüm faili belli şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Böylesine değerli ve onurlu yurtseverlik duruşuna layık olmak için daha büyük mücadele edeceğimizin ve kanlarını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz. Değerli Yıldırım Ailesi'ne ve tüm yurtsever Licê halkımıza başsağlığı diliyoruz.” BEHDÎNAN

 

* * *

Yıldırım için kitlesel ziyaret

Licê'ye bağlı Nenyas Mahallesi’ndeki evinde katledilen Mehmet Yıldırım için kurulan taziye, kitlesel ziyaret edildi.

Yıldırım için Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinin Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Odabaşı Bal Camii'de kurulan taziye, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde ziyaret edildi. Ziyarete, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe örgütleri, milletvekilleri Serhat Eren ve Ceylan Akça ile birçok kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı. 

Saygı duruşu ardından söz alan MEBYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Kılıç, bir yurttaşın evinde katledilmesine tepki gösterdi. Kılıç, aileye başsağlığında bulundu. Ziyaret, okunan dualarla son buldu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.