Tîrêjên Rojê

Kadın Haberleri —

TJK-E

TJK-E

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın düşüncelerini Avrupa’daki herkese, her eve, her sokağa, her okula taşıma kararı alan TJK-E, Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle yürütülen küresel hamleyi ‘Tîrêjên Rojê’ kampanyasıyla yeni bir aşamaya geçiriyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talepleriyle yürütülen küresel hamleyi ‘Tîrêjên Rojê’ kampanyasıyla yeni bir aşamaya taşıyacaklarını duyurdu.

Öcalan’ın düşüncelerini “herkese, her eve, her sokağa, her okula taşıyacaklarını” belirten TJK-E, yeni kampanyaya ilişkin bilgiler paylaştı: “Önder APO, uluslararası komploya karşı 25 yıldır İmralı işkence sisteminde eşsiz bir direniş ve mücadele ortaya koymuştur. 25 yıldır yürütülen bu kirli komploya karşı Kürt kadınları ve gençleri başta olmak üzere Kürdistan halkı ve dostları büyük bir direniş yürütmüştür. Her şeyi elinden alınmış, varlığı inkâr ve imha politikalarına tabi tutulmuş halkımız hiçbir koşulda onur mücadelesinden geri adım atmamış ve her zaman özgür yaşama karar kılarak Önder APO’nun etrafında kenetlenmiş, faşist-soykırımcı AKP-MHP rejimine karşı özgürlük gerillası büyük bir özgürlük mücadelesi sergilemiştir.

Tecridin suç ortakları

Başta Avrupa Konseyi ve CPT olmak üzere tüm uluslararası kurumların sessizliği AKP-MHP faşist iktidarının bu politikaları derinleştirmesine neden olmaktadır. Uluslararası kurumların sessizliği, onları bu insanlık dışı uygulamaların suç ortağı yapmaktadır.

Önder APO, binlerce yıldır ezilen, sömürülen, katledilen kadın gerçeğini yeniden ele almış, ‘toplumun özgürlüğünün, kadının özgürlüğünden geçtiği’ gerçeğinden hareketle, kadın özgürlük mücadelesinin önemine dikkat çekmiştir. Rojava Devrimi bunun en iyi örneği olmuş, bu devrim bir kadın devrimi olarak tarihin sayfalarına yazılmıştır. Aynı zamanda küresel boyutta kadın mücadelesi için büyük ilham ve umut kaynağı olmuştur. Ardından İran ve Rojhilat Kürdistan'ın da Jina Emini'nin katledilmesiyle başlayan direnişlerde de yankılanan 'Jin Jiyan Azadi' şiarı Önder APO’nun nasıl bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Birçok ilk’e imza attık

10 Ekim 2023’de Kürt halkının dostları enternasyonel çevreler tarafından başlatılan ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyası çerçevesinde yıl içinde birçok eylemler, konferanslar ve farklı etkinlikler yapılmıştır. Kadınlar 25 yıldır olduğu gibi, son bir yıldır yürütülen özgürlük kampanyasına da aktif bir katılım sağlayarak, öncülük ettik. Özgürlük kampanyasının önemli etkiler yarattığı ortadır. Her şeyden önce dünya insanlığını ortak değerlere etrafında bir araya getiren bir kampanya olması tarihi rolünü oynadığını göstermiştir. Bu anlamıyla ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyası bir ilki başarmıştır. Birçok farklı halktan, topluluktan, inanç grubundan insanın ortak bir talep etrafında bir araya gelerek ‘1 sesi 1000 sese’ dönüştürmesi, binlerce sesi milyonlara ulaştırması tarihte ilk olduğu gibi, iki insanın yan yana gelmediği-gelemediği 21. Yüzyıl gerçeğinde müthiş bir direnişi de ifade etmektedir. Bu anlamıyla özgürlük kampanyası birçok ‘ilk’e öncülük etmiştir.

Her yerde Öcalan olacak

Gelinen aşamada, komplo sürecini bir bütünen boşa çıkarmak, Önder APO üzerindeki mutlak tecridi kırarak, fiziki özgürlüğü sağlamak için mücadelemizi radikalleştirerek, daha büyütmek gerektiği açıktır. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) olarak ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesini ‘Tîrêjên Rojê’ kampanyasıyla yeni bir aşamaya taşıyacağımızı belirtiyoruz. Kampanyamız Önder APO etrafındaki büyük buluşmayı ve kenetlenmeyi ifade etmektedir. Herkese, her eve, her sokağa, her okula Önder APO’nun düşüncelerini taşıyarak, karanlıkta kalan her yere güneşin ışıklarını taşıyacağız. Biliyoruz ki en zifiri karanlık bile güneşin ışıkları karşısında kaybolup gidecektir.

Kadınlara çağrı

TJK-E bünyesinde yer alan tüm meclis, komün, inisiyatif, kurum ve komitemiz özgürlük kampanyamıza seferberlik ruhuyla, kendi rengi ve sözüyle en güçlü şekilde katılacaktır. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz her eylem ve etkinlik bizleri özgürlüğe daha yakın kılacaktır. Bu temelde tüm kadınları ‘Önder APO’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ hamlesi kapsamında yürüteceğimiz ‘Tîrêjên Rojê’ kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.”

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.