Tutsak annesi: Çözüm istiyoruz

Ayşe Tokay

Ayşe Tokay

  • Eylemdeki tutsaklardan Kumri Tokay'ın annesi Ayşe Tokay, "Bu, kirli bir savaştır. Bizler çözüm istiyoruz. Gece gündüz gözümüz kulağımız cezaevlerinden gelecek bir haberde" dedi.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutsakların, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" kampanyası kapsamında 27 Kasım 2023'te başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 4 Nisan'da tamamlandı. Tutsaklar, 4 Nisan'dan itibaren mahkemeleri boykot ediyor, aile ziyaretlerini tabul etmiyor, telefon görüşmelerine çıkmıyor. Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan eylemdeki tutsaklardan Kumri Tokay'ın annesi Ayşe Tokay, tutsaklarla dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini söyledi.

Tokay, "Kızımla en son yaptığım telefon görüşmesinde bana 'Bizlere sahip çıkın' dedi. Cezaevlerinde hasta tutsaklar var ve durumlar iyi değil. Eğer herkes tutsaklar gibi ayağa kalksaydı bugün Türkiye'deki mevcut sorunlar da çözülmüş olurdu. Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit sadece tutsakları değil, herkesi ilgilendirir. Sayın Öcalan üzerindeki bu tecridin son bulması ve ölümlerin durmasını istiyorum. Bunun için tutsakların taleplerini duymamız gerekir" dedi.

Kulağımız cezaevlerinde

Anne Tokay, çoçuklarının 'eylememiz sonuç alana kadar direneceğiz' dediğini belirterek, şunları söyledi: "Dört duvar arasında yükselen direniş sesini duyalım. Tecrit kırılmadığı sürece bu savaş daha da derinleşecek. Bu yüzden diyoruz ki; savaşı durdurmak, tecridi ortadan kaldırmakla mümkündür. Bu savaş kirli bir savaştır. Hiçbir annenin yüreği yansın istemiyoruz. Bizler bir çözüm istiyoruz. Gece gündüz gözümüz kulağımız cezaevlerinden gelecek bir haberde. Yediğimiz yemek boğazımızda kalıyor."

Yüklerini hafifletelim

"Tutsakların yükünü hafifletmemiz gerekiyor" diyen Tokay, şöyle devam etti: "Günbegün tecrit ağırlaşıyor. Bu tecridi ortadan kaldırmak sadece tutukluların sorumluluğunda değil. Dışarıda olan herkesin de kendisini sorumlu görüp tecride karşı mücadele etmesi gerekiyor. Huzur istiyorsak bu savaşın ve tecridin son bulması gerekir." ŞIRNEX

* * *

Mersin'de ev baskınları

Mersin'de yapılan ev baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının "Örgüt üyeliği" iddiasıyla yürüttüğü bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Tarsus, Gülnar, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.