4 tesise yoğun hava saldırısı

Dünya Haberleri —

Deir ez-Zor hava saldırısı

Deir ez-Zor hava saldırısı

  • ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon'un, Suriye'nin doğusundaki askeri tesislere düzenlediği 4 farklı saldırıda, biri üst düzey 18 silahlı unsur öldürüldü.

North Press'e konuşan askeri bir kaynak, Deir ez-Zor'un doğusundaki Ebu Kemal kasabası yakınlarındaki El Heri köyünde adını vermedikleri bir DMO liderinin evinin hedef alındığını açıkladı. Kaynak, saldırıda söz konusu liderle birlikte üç militanın daha öldüğünü bildirdi.

Savaş uçakları ayrıca bir kırsal tesis, Harabeş kasabasındaki bir radar tesisi ve Deir ez-Zor kentinin Bor Said mahallesindeki bir Devrim Muhafızları karargâhına da saldırı düzenledi. Saldırılarda 14 militanı öldüğü belirtiliyor.

Eş zamanlı olarak El Mayadin kasabasındaki ve Ebu Kemal'deki El Hamdan havaalanınında hedef aldığı belirtiliyor. Bu saldırılarda yaşanan kayıplar hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamadı. Şu anda Deir ez-Zor'da, Suriye hükümet güçleri ve İran destekli milisler tarafından kontrol edilen bölgelerdeki askeri hareketlilikte belirgin bir sakinlik yaşanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran destekli milisler tarafından hükümet güçlerinin kontrolündeki bölgelerden ateşlenen bir roketin Deir ez-Zor kırsalındaki Conoco Petrol Sahası'nda bulunan bir ABD üssünü vurduğunu açıkladı. DEİR EZ-ZOR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.