9 yıl sonra mor otobüsüyle

Kadın Haberleri —

Betül Sayın

Betül Sayın

  • Kayyumun işini gasp ettiği mor otobüs şoförü Betil Sayın, 9 yıl sonra yeniden direksiyon başında. Sayın, kadın şoför sayısının artmasını istiyor.

Betül Sayın, Wan Büyükşehir Belediyesi’ne ait mor otobüslerde görev yapan kentin tek kadın otobüs şoförü. Sayın her kesimin takdirini toplarken, otobüste kadın şoför gören yolcular da bu durumdan memnun.

Kentte 9 yıl önce otobüs şoförü olarak Wan Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başlayan 4 kadından biriydi Sayın. Arkadaşları bu sürede farklı sebeplerden ötürü şoförlüğü bıraktı. O ise yaşadığı zorluklara rağmen devam etti. Ancak kayyumların belediyeleri gasp ettiği süreçte işine son verildi.

Sayın, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından işine geri döndü. Sabah saatlerinde direksiyon başına geçerek sefere başlıyor,erkek meslektaşlarıyla aynı zorluklara göğüs geriyor. Belediye bünyesinde farklı zamanlarda birçok büyük araç kullandı ancak en sevdiği iş otobüs şoförlüğü. Yolcuların ilk gördüğünde şaşkınlık yaşadığını fakat güvenli bir yolculuğun ardından kendisine daha çok sempati duyduklarını söylüyor.

Jinnews’e trafikte diğer şoförlerle zaman zaman zorluk yaşadığını anlatan Sayın, severek yürüttüğü mesleğin zorluklarına katlandığını vurguluyor: “Babam Başkale-Van arası minibüs şoförlüğü yapıyordu. Ona çok özeniyordum. Otobüs şoförlüğü sevgim oradan geliyor. Meslekte kadın şoför sayısının artması gerektiğini düşünüyorum. Kadın her toplumda olduğu gibi şoförlükte de daha merhametli ve işine sadık. Ayrıca daha dikkatli oluyor. Bunu yolcularımdan da duyuyorum. Bu beni daha çok mutlu ediyor.” WAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.