Akış ile yargılananlara da ceza

Colemêrg (Hakkari)

Colemêrg (Hakkari)

  • Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Sıddık Akış’a “Örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla ceza verilen dosya kapsamında yargılanan siyasetçilere de 9 yıla varan cezalar verildi.

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yargılandığı davada verilen cezanın detayları belli oldu. Mahkeme Akış’a “Örgüt yöneticisi olmak” iddiasıyla önce 13 yıl hapis cezası verilirken, mahkeme heyeti ardından cezayı 2/1 oranında arttırarak 19 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme, “Yargılama sürecindeki davranışları ile fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki pişmanlığını gösteren herhangi davranışının olmadığı kanaati, takdiri indirim halinin sanık hakkında tatbikinde mahkememizce olumlu bir kanaatin oluşmaması cihetinde sanık hakkında hükmolunan cezasında indirime yer olmadığını” karar verdi. Mahkeme, ayrıca Akış’a verilen cezanın suç niteliği, mevcut delil durumu, sanık açısından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular nedeniyle de tutuklanma kararı verdi. 

Mahkeme, dosya kapsamında yargılanan İzzet Belge, Hıfzullah Kansu, Kadriye İlbaş, Mikail Atan, Seyhan Şahin ve Faruk Yıldız’a “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis; Tahir Koç, Hüsna Sağın ve gazeteci Hamdiye Çiftçi Öksüz’e ise yine “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, yurt dışı çıkış yasağı getirdi.

Emine Akboğa, Fatma Duman ve Emrullah Öztürk’ün dosyaları ayırılırken, Abdulbaki Özbuğanlı ve Bahattin Kaya ise beraat etti. 

Karar sonrası zırhlı araçlarla adliyeden çıkarılan Akış, Van F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. COLEMÊRG

 

* * *

Belediyelerdeki nöbet sürüyor

Colemêrg Belediyesi’ne kayyum atanması kararı sonrası DEM Parti'li belediyeler önünde başlatılan nöbet eylemi, devam ediyor. Eylemlere belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Tüm belediyelerde binalara Kürtçe ve Türkçe “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı asıldı.  Foto: MA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.