Barış Anneleri: Barışa hazırız

Barış Anneleri

Barış Anneleri

  • Barış Anneleri Meclisi'nin “Savaşa karşı barış hemen şimdi” talebiyle Silopiya'da başlattığı nöbet eylemi, devlet güçlerinin saldırılarına rağmen üç gün devam etti. Barış Anneleri Meclisi üyeleri, "Barışa hazırız, savaş istemiyoruz" açıklaması yaptı. 

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesine bağlı Tilqebîn (Başverimli) Beldesi'nde “Savaşa hayır barış hemen şimdi” talebiyle üç günlük eylem yaptı. Amed, Wan, Êlîh, Mêrdîn, Colemêrg, Riha, Sêrt, İzmir ve Mersin’den çok sayıda Barış Annesi’nin katıldığı nöbet eylemi, dün bir açıklamayla sonlandırıldı. DEM Parti Tilqebîn belde binası önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan, Barış Anneleri'nin üç gündür barış taleplerini dile getirmek için Tilqebîn’de olduklarını hatırlattı. Uysal, "Annelerin talebi Kürdistan'da devam eden savaş durumu ve barış için adımların atılması için nöbetteydiler. Anneler her zaman olduğu gibi son üç gündür barış için, savaşın son bulması için duruşlarını gösterdi. Meclis'ten tutalım, alanlara, Gemlik eylemlerinde, özgürlük eyleminde, bugün de burada Barış Anneleri çözüm yolunu göstermek istedi" dedi.  

Annelerin barış talebinin tüm Kürt halkının barış talebi olduğunu ifade eden Uysal, "İmralı'da direnen Sayın Abdullah Öcalan'ın barış talebidir. Kürt soruna yaklaşımda her anlamda ciddiyet, doğru yaklaşım ve somut adımlar gereklidir. Anneler burada barış yaklaşımlarını gösterdi” diye konuştu.

Barış Annesi Emine Eren, barış talebi için nöbete katılım sağlayan annelere teşekkür ederek, "Savaşın durması için buradayız. Kürtlerin kanından ellerini çeksinler. Savaş durana kadar canlı kalkan olmaya devam edeceğiz. Barışa hazırız, biz savaş istemiyoruz" diye seslendi.

Açıklama, "Bijî berxwedana dayikan" sloganı ve alkışlarla son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.