Barış anneleri: Sesimiz tutsaklara ulaşsın

Sabiha Bozan - Güler Buğday - Fatma Yılmaz

Sabiha Bozan - Güler Buğday - Fatma Yılmaz

  • Barış Anneleri Bakırköy Cezaevi önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemini sürdürüyor. Tecrit son buluncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten anneler, Kürt halkını birlik olmaya ve direnmeye çağırarak “Sesimiz tutsaklara ulaşsın” diye belirtti.  

İmralı’da ağır tecrit altında tutulan ve 41 aydır da kendisinden hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar tecrit altında. Tutsak yakınları devam eden tecrit politikalarına karşı mücadelelerini sürdürüyor. İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve tutsak yakınları öncülüğünde "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde "Özgürlüğe ses ver" eylemi büyük bir kararlılıkla sürdürülüyor. 

Özgürlük için sesimizi yükseltelim

Kurdistan ve Türkiye’de bulunan tüm cezaevlerinde uzun yıllardır ağır bir tecrit yaşandığını söyleyen Barış Annesi Sabiha Bozan, “Biz burada var gücümüzle sesimizi yükseltiyoruz. Sesimiz tutsaklara ulaşsın diye direniyoruz. Orada sürdürdüğümüz eylem süremizi her geçen gün daha da kısaltıyor ve alanımızı daraltıyorlar. Bu da bir tecrittir. Biz annelerin çağrısı tüm halklaradır. Kürt halkı üzerindeki bu zulme dur demenin zamanı gelmiştir. Êdî Bes e! Özgürlük için ses çıkmalı. Herkes ‘Özgürlüğe Ses ver’ eylemine ses vermeli, sahip çıkmalı” şeklinde konuştu.

Burayı terk etmeyeceğiz

Cezaevi önüne “Önderimiz ve çocuklarımız için gidiyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Fatma Yılmaz da, “Yıllardır sürdürülen mücadele ısrarı var. Ses çıkartarak mücadeleyi daha da büyütüyoruz” dedi. Hiçbir annenin gözyaşı dökmemesi gerektiğini kaydeden Fatma, “Ne olursa olsun biz cezaevlerinin kapısını terk etmeyeceğiz. Bizler çocuklarımızın ve davamızın izinde ilerleyeceğiz. Cezaevi önünde maruz kaldığımız tüm şiddette rağmen bizler vazgeçmiyoruz. Onlar izin vermiyor ama bizler de ısrarcıyız. Herkesin ayağa kalkması ve çocuklarına sahip çıkması gerekiyor. Bizler barışı istiyoruz. Bize gerekli olan birliktir. Gün kazanma, gün direnme, gün birlik olma ve ayağa kalkma zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Bu gidişata dur demeli

41 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Öcalan’a uygulanan tecrit politikalarını değerlendiren Güler Buğday ise “Sayın Abdullah Öcalan şahsında milyonlarca Kürt insanı tecrit altındadır. Binlerce Kürt zindanlarda. Tecrit insanlık suçudur. Tecrit savaşı derinleştirir. Tecrit devam ettikçe kan, savaş devam edecek. Her şey tecrit etrafında toplanıyor. Bundan sonra artık ailelerin ve Kürt halkının bu gidişata dur demesi gerekiyor” dedi. JINNEWS / İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.