Batı Şeria saldırı altında

Dünya Haberleri —

Batı Şeria/ Foto:AFP

Batı Şeria/ Foto:AFP

  • Batı Şeria’nın kuzeyinde Cenin, Tulkarm, Nablus ve Tubas kentlerine dönük İsrail güçlerinin saldırılarında en az 11 kişi yaşamın yitirdi. Saldırılarda SİHA’lar yoğun kullanılıyor.

İsrail güçlerinin Tulkarm ve Cenin kentlerinde başlattığı askeri saldırılarında El-Fetin’in askeri gücü El Aksa Şehitleri Tugayları ile karşı karşıya geldi. El Fetih yetikilileri, İsrail’in “Terörizm karşıtı bir operasyon” diyerek yaptığı saldırlarında yerleşimcilere alan açmayı hedeflediğini söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun dün sabaha karşı işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin ve Tulkerim şehirlerinde düzenlediği askeri operasyonda 10 Filistinliyi öldürdüğünü açıkladı. Hava saldırıları yüzünden El Fara mülteci kampında beş kişi, Cenin kentindeki İHA saldırısı ve silahlı çatışmalar yüzünden ise altı kişi hayatını kaybetti. İsrail’in Cenin, Tulkarm, Nablus ve Tubas şehirlerinde büyük bir operasyon gerçekleştirdiği anlaşılıyor.

2000 ve 2005 yılları arasında süren İkinci İntifada'dan beri ilk defa İsrail’in başka Filistin kentlerini aynı anda hedef alan bu kadar büyük bir operasyon gerçekleştirdiği düşünülüyor.

Cenin kentindeki mülteci kampında çatışmalar sürerken şehrin bazı sokaklarının kapatıldığı belirtildi. İsrail güçleri Cenin’de bir hastaneye girerken Tulkarm’da iki hastane kapatıldı. Nablus’ta ise iki mülteci kampının hedef alındığı belirtildi. Tubas yakınındaki El Fara mülteci kampında ise hava saldırısının ardından ambulansların yaralılara ulaşmakta zorlandığı vurgulandı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İsrail ordusunun “dün geceden beri Cenin ve Tulkarm mülteci kamplarında İrancı ve İslamcı terör altyapılarını” hedef aldığını öne sürdü. Katz, Hamas ve İslami Cihat’ı destekleyen İran’ın “Batı Şeria’da ikinci bir cephe açmak istediğini” iddia etti.

Öte yandan Fetih Hareketi’nin (El Fetih) askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayları tarafından yapılan açıklamada unsurlarının savaş alanda mücadele ettiğini ve İsrail güçlerine karşı Cenin, Tubas ve Tulkerim şehirlerinde saldırılara makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlarla karşılık verildiğini duyurdu. KUDÜS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.