Brüksel'de protesto dalgası

Dünya Haberleri —

Çiftçiler eylem

Çiftçiler eylem

  • Avrupa Birliği'nin (AB) kamu harcamalarını ve tarımsal sübvansiyonları azaltma politikalarına karşı işçiler ve çiftçiler Belçika'nın başkenti Brüksel'de gösteri düzenledi.

FTGB İşçi Sendikası'nın çağrısıyla, Avrupa Birliği (AB) Konseyi yanındaki Jean Rey Meydanı'nda toplanan işçiler, AB’nin çalışanlara dönük politikalarını protesto etti. Sendikalarını temsil eden kırmızı mont ve yelekler giyen göstericiler, "Kamu hizmetime dokunma", "Kamunun imkanlarını artırın", "Kamu hizmetini kısmayın" yazılı dövizler taşıdı.

Sağlık ve eğitim doğrudan etkilenecek

AB'nin yeni mali kuralları çerçevesinde Belçika'nın kamu harcamalarını ve bütçe açığını azaltması öngörülüyor. AB içinde en yüksek kamu borç oranına sahip ülkeler arasında olan Belçika'nın, yılda yaklaşık 30 milyar euro tasarruf etmesi gerekecek. Bu nedenle Belçika'nın sağlık, eğitim ve ulaşım gibi sosyal harcamalarda ciddi kesintiler yapması bekleniyor. İşçiler ise bu kesintilere karşı çıkıyor.

Çiftçiler Atomium’a ilerliyor

Avrupa Birliği’nin bürokrasi yerleşkesi olan Brüksel, çiftçi protestosu dalgası ile karşı karşıya. Hollandalı ve diğer AB ülkelerinden gelen çiftçiler, Brüksel'de eylem yeri olarak belirledikleri Atomium Parkı’nda traktörleri ile eylem düzenledi. Avrupa'nın kısıtlayıcı iklim ve çevre düzenlemelerinin sona ermesini sağlamak isteyen çiftçiler dün de İspanya-Fransa sınırını kapatmışlardı. Son protestoda caddelerin hayvan dışkısı ile kaplanması ve yakılan ot yığınları sebebi ile gergin geçmesi sonrası organizatörler, bu sefer protestonun ‘barışçıl’ olacağını vaat etti. Bu sefer çiftçiler, AB yönetim binaları etrafında değil, şehir merkezinin dışında toplandı. BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.