Dikkatsiz değil katil

Necmettin Fendik

Necmettin Fendik

  • Colemêrg’in Gever ilçesinde 9 çocuk babası Necmettin Fendik polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. Savcı olayda kasıt olmadığını savunarak, polisin suçlu değil “dikkatsiz” olduğunu ileri sürdü.

Gever’de 16 Temmuz 2017 tarihinde evine yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Fendik'in ölümüne dair polis A.F.K. hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla açılan dava sürüyor. Yüksekova 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı polisi koruyarak, Fendik’i "taksirle" öldürdüğünü ileri sürdü.

Akıllara ziyan bir savunma

Fendik’in evinin “usulüne uygun” şekilde baskın yapıldığını ileri süren savcı, kapı açılmayına koçbaşı ile kapının kırılmak istendiğini belirterek akıllara ziyan şu savunmayı yaptı: “Kapının kırıldığı esnada, kapıyı kıran özel harekat polisinin yanında kalkanı tutan özel harekat polisi olan sanığın üzerine düşmesi ile birlikte ikametin içine birlikte düştükleri, düşme esnasında sanığın silahının ateş alması sonucu maktulün vurulduğu, maktule olay yerinde ilk müdahalenin yapılarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen maktulün hayatını kaybettiği(...)"

Eşi: Nişan alarak vurdular

Baskın sırasında çocuklarıyla evde bulunan Fendik’in eşi Kudret Fendik ise savcının iddialarını yalanlıyor. Fendik, olay sonrası verdiği demeçte eşinin nişan alınarak katledildiğini söylemişti. Ayrıca eşinin uzun bir süre yaralı olarak evde bekletildiği için yaşamını yitirdiğini söylemişti.

Elinde silah yoktu

Bilirkişi raporunda da Fendik’in vücuduna bir ateşli mermi çekirdeğinin isabet ettiği ve bunun öldürücü nitelikte olduğu vurgulanmıştı. Raporda ayrıca emniyetin ihbar mesajını teyit etmeden hareket ettiği, Fendik’in elinde silah bulunmadığı,  etkin bir soruşturma yapılmadığı kaydedilmişti. 

 Polis hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.  MA/COLEMÊRG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.