Dilber, yardım eli bekliyor

Kadın Haberleri —

Dilber Ozan

Dilber Ozan

  • Dilber Ozan, 12 yıldır beynindeki tümörle mücadele ediyor ancak derinleşen yoksullukta tedavisini sürdürmekte zorlanıyor. Tedavi için Elazığ’a gidiş geliş yapan ve bazen yol masraflarını dahi karşılamayan Dilber Ozan, duyarlılık çağrısı yaptı.

AKP-MHP rejiminin hazinedeki bütçenin büyük bir kısmını savaşa yatırmasından dolayı artan ekonomik kriz, yurttaşların sağlık ve tedavi hakkına erişimini zorlaştırıyor. Ekonomik kriz ve işsizlikten kaynaklı tedavileri aksayan ailelerden biri de Dêrsim’de.

5 kişilik ailenin üyesi Dilber Ozan 2012 yılından bu yana glioblastomayla (beyin tümörü), çocukların ikisi epilepsi, bir çocuğu psikolojik rahatsızlıkla ve eşi Haydar Ozan da diyabet hastalığıyla mücadele ediyor.

 

 

Yılları ilaçlarla geçiyor

Sağlık sorunlarının uzun yıllar önce başladığını ve hala hasta olduğunu belirten Dilber Ozan, sürekli ilaç kullanmak zorunda, bazen 4-5 gün yatakta kalıyor.

“Bazen iş yaparken zorlanıyorum. Dışarıya çıktığım zamanlarda kendime gelebiliyorum.  2012’den bu yana tümör var. 12 yıldır tedavi görüyorum” diyen Dilber Ozan, Jinnews’e tedavi için Xarpêt’e (Elazığ) gittiğini söyledi.

Dilber’in sesi olalım

“Yol parası bile bulamıyorum. Çalışamıyorum, sadece emekli maaşım var, onunla da geçinemiyorum. 3 tane çocuğum var. Biri okuyor, diğer ikisi de rahatsız. Onların ilaçları da var. Onları da almak durumunda kalıyorum. Geçim çok zor, kirayı da ödüyorum. Çocuklarımın ikisi de epilepsi hastası. Biri psikolojik olarak da rahatsız. Bizlere iş fırsatı tanınsın. İŞKUR’a gidiyorum form doldurtuyorlar ancak daha sonrasında bize iş vermiyorlar.”

 

 

Maaşlar yetmiyor

Dilber Ozan’ın 24 yaşındaki kızı Rojda Ozan ise psikolojik olarak hasta olduğuna değinirken, ailesindeki rahatsızlıklarda ekonomik krizin de etkisi olduğuna dikkat çekti.

Rojda Ozan, kendisine iş verilmediğine dair şu ifadelere yer verdi: “Babam emekli olduktan sonra Dêrsim’e taşındık. Şu anda işsizim. İstanbul’dayken geçerli bir işim vardı. Asgari ücretle geçiniyordum. Buraya geldikten sonra çok sıkıştım. Emekli maaşı da bize yetmiyor. Buradan iş talebinde bulunuyorum. Annem rahatsız, sürekli baş ağrısı oluyor. Elazığ’a gidip geliyor.” DÊRSIM

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.