Efrîn-Şehba'ya saldırılar

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • İşgalci Türk ordusu, Efrîn-Şehba Kantonu’ndaki kent ve köylere yönelik yoğun hava ve kara saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar sonucunda bir yurttaş şehit olurken, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Türk ordusu, SİHA, intihar dronları ve ağır silahlarla önceki gün sabah erken saatlerde Efrîn-Şehba Kantonu’nun kırsal bölgelerine saldırdı. Özellikle Şêrawa beldesinin kırsalında tank, obüs ve havan topları kullanılırken, Soxanekê, Aqîbê ve Dêr Cemal köylerine intihar dronlarıyla saldırı düzenlendi.

Kefir Nasih köyünden Mihemed Saqid (30) adlı yurttaş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Avrin Hastanesi’nde şehit düştü. Miniq beldesi ile Bêlûniyê, Eyn Deqnê ve Şêx Îsa köylerinde ise ağır silahlar ve intihar dronlarıyla yapılan saldırılar sonucu üç çiftçi de yaralandı.

Askeri kaynaklara göre; işgalci Türk ordusu, bölgeyi 95 havan topu ve 147 obüs mermisiyle vurdu. Ayrıca SİHA ve intihar dronlarıyla 25 saldırı gerçekleştirdi. İntihar dronlarıyla düzenlenen 10 saldırının 4’ü Şera kentine, 3’ü Til Rifet’e ve 3’ü Fafîn beldesinin kırsalına isabet etti. ŞEHBA

 

* * *

İki şehit uğurlandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Şehit Kemal Pîr ile şehit yurttaş Xalid Mihemed’in cenazeleri, Efrînli göçmenler ve Şehba halkı tarafından Şehit Zozan Amanos Şehitliğ'nde son yolculuğuna uğurlandı.

HRE savaşçısı Kemal Pîr (Loqman Henan), 7 Eylül 2024'te Çağın Direnişi'nin ikinci hamlesinde, emek şehidi Xalid Mihemed isimli yurttaş da işgalci Türk devletinin (7 Eylül 2024) Şera kentine yönelik saldırısında şehit olmuştu.

Cenaze töreninde konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hacer Hisên, şehit ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileyerek, şunları söyledi: "Bir gerillamız şehit olursa yüzlerce gencimiz özgürlük saflarına katılıyor. Düşmanın saldırılarına asla boyun eğmeyeceğiz. Zafere kadar şehitlerimizin takipçisi ve direniş mücadelesinde ısrarcı olacağız” dedi.

Efrîn-Şehba Dindarlar Komitesi Üyesi Mîad Reslan da şunları söyledi: "Ağlama anne, oğlun şehit. Oğlun ülkesinin şehidi. Gençlerimiz, topraklarını, halkları ve halklarının çocuklarını korumak için canlarını feda ettiler. Ülkelerimizin sınırları tel örgülerle değil şehitlerimizin kanlarıyla korunuyor. Şehitlerimizin takipçileri olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kemal Pîr ve Xalid Mihemed'in şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Cenazeleri, zılgıtlar ve "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde toprağa verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.