Evliliği reddetti, kaçırıldı

Kadın Haberleri —

.

.

  • S.T., cezaevi firarisi Rüştü T. tarafından alıkonularak evliliğe zorlandı. Evliliği reddedince şiddet gördü, tehdit edildi. Rüştü T. yeninden tutuklanınca bu kez kardeşi Fırat T., genç kadının evini basarak onu ağır yaraladı.
  • İki kardeşin ailesi tarafından tehdit edildiğini söyleyen S.T., “Ailemi, ağabeylerimi öldürmekle tehdit ediyorlar. ‘Başkasıyla evlenirsen huzur vermeyiz’ diyorlar. Fırat yaylada saklanıyor. Şikayetçi olacağım. Rüştü de Fırat da hak ettiği cezayı alsın” dedi.

Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki S.T., 26 Nisan’da amcasının oğlu Rüştü T. (31) tarafından yaylada pancar topladığı sırada kaçırıldı. Kendisini evlenmeye zorlayan Rüştü T.'yi reddeden S.T.'nin ailesinin karakola yaptığı şikâyet üzerine S.T. aynı gece eve getirildi. Ancak Rüştü T. ve ailesinin, S.T. ile ailesi üzerindeki baskı ve tehditleri bitmedi. Rüştü T.'nin firari olduğu adli bir suçtan yakalanması üzerine, geçtiğimiz hafta kardeşi Fırat T., evini bastığı S.T.'yi katletmeye çalışarak başından ağır yaraladı. Günlerce yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren S.T.'nin sağlık durumu iyiye giderken, Fırat T. ise hala yakalanmadı.

Cinayetten hükümlü olan ve yıllarca kapalı cezaevinde kalmasının ardından geçtiği açık cezaevinden eve izinli gelen Rüştü T., izni bittiğinde teslim olmak yerine S.T.’yi kaçırdı. Ayrıca daha önce S.T.’nin başka bir akrabasını da kaçırdığı olayın üzerini tehditlerle kapattı. Suç dosyası kabarık olan Rüştü T. yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ailesi ise S.T.'yi Rüştü T. ile evlenmesi için tehdit ediyor.

Alıkonuldu, şiddet gördü

S.T., kaçırıldığı günü Jinnews’e şu sözlerle anlattı: “Amcalarımın eşleri yanımdaydı, beni vermek istemedikleri için onları da dövdü. Annesi de oradaydı ama ona engel olmadı. Ben onu ağabeyim gibi görüyordum ama o beni evliliğe zorluyor. Beni kaçırdıktan sonra başka bir amcamın evinin tarafına götürdü. Akşam ailem gelip beni aldı ve karakola şikâyete gittik.”

Evlilik baskıları sürüyor

Rüştü T.’nin firari olduğu dosyadan tutuklanması üzerine bu kez kardeşi Fırat T.'nin evlerini bastığını dile getiren S.T., saldırıda yaralandığını belirtti: “Fırat evimizi bastı. Ben de balkona çıktım ve ne olduğunu anlayamadan yaralandım. Taş gözüme gelmiş olsaydı şu an gözüm olmayabilirdi. Yaşadıklarımı bir başkası yaşasın istemiyorum. Bu nedenle sesimi duyurmak istiyorum. Daha 17 yaşındayım ama son aylarda yaşadıklarımı anlatamam. Çok zor toparlandım. Ailesi hala durmuyor, beni tehdit ediyorlar. ‘Başkasıyla evlenirsen huzur vermeyiz’ diyorlar. Onlara karşı hep iyi niyetliydim ama bana bunu yapacaklarını bilmiyordum.”

Fail Rüştü’nün cezaevinden izinle çıktığını ancak geri dönmediğini belirten S.T., “Daha önce aynı şekilde benimle yaşıt olan halamın kızına da saldırdı. Çaldıran’da okulunu basmış, öğretmenleri bırakmamıştı. Rüştü bunun üzerine 7 ay cezaevinde kaldı. O zaman yine Rüştü’yü akladılar ve kuzenimi şikayetinden vazgeçirdiler” diye belirtti.

Cezalarını çeksinler

S.T., ailesinin de tehdit edildiğini söyledi ve ekledi: “Ailemi, ağabeylerimi öldürmekle tehdit ettikleri için şikayetimi geri çektim. ‘Eğer şikayetini geri çekmezsen kan çıkar’ dediler. Ama tehditleri devam ediyor. Şimdi de aynı şeyi Fırat için söylüyorlar. ‘Fırat’ı şikâyet edersen kan çıkar’ diyorlar. Fırat şimdi yaylada saklanıyor. Şikayetçi olacağım.”

Çok zorlu bir süreç geçirdiğini belirten S.T., sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bir süre toparlanmak için İstanbul’a gittim, orada da rahat bırakmadılar. Rüştü de Fırat da hak ettiği cezayı alsın. Ayakta olduğum için şükrediyorum. Hala bile nasıl ayakta durduğumu bilmiyorum. 3 gün yoğun bakımda kaldım. Gözümü açtığımda yoğun bakımdaydım. Başkası bunu yaşasın istemiyorum.”

WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.