FC St. Pauli taraftarları: Free Kurdistan

Dünya Haberleri —

free kurdistan

free kurdistan

  • Kürt özgürlük mücadelesine destekleriyle bilinen Ultra Sankt Pauli tarafları Millerntor Stadı yakınındaki bir sokağı boyayarak, “Özgür Kurdistan- FCSP Taraftarları Türk Faşizmine Karşı” diye yazdı.

Almanya’nın Hamburg kentindeki Türkiye-Çekya maçı öncesinde Türk milli takımı FC St. Pauli’nin Millerntor Stadı’nda antreman yaptı. Kürt özgürlük mücadelesine destekleriyle bilinen Ultra Sankt Pauli tarafları ise Türk takımına ‘hoşgeldin’ mesajı vermek için stadyum yakınındaki bir sokağı Kürt renkleriyle boyayarak, “Özgür Kurdistan- FCSP Taraftarları Türk Faşizmine Karşı” diye yazdı.

Polis otosuyla kapatılarak görülmesi engellenen grafiti, apar topar silindi. Konuya ilişkin Hamburg Senatosu’na soru önergesi veren Milletvekili Cansu Özdemir, “Yazı önce bariyerlerle kapatılmış ardından silinmiştir. Bu emrin gerekçesi ve yasal dayanağı nedir? Polis bu sürece ne ölçüde dahil olmuştur? Türk polis memurları caddenin boyanması kararına dahil oldu mu? Kararda UEFA yetkilileri tarafından alındığı ne kadar doğrudur” diye sordu. HAMBURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.