Feridun Yazar anıldı

Feridun Yazar anma

Feridun Yazar anma

  • Halkın Emek Partisi (HEP) kurucu üyesi ve bir dönem genel başkanlığını yapan Kürt siyasetçi Feridun Yazar, vefatının 8. yıl dönümünde sevenleri ve yol arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Ordek Mahallesi’ndeki mezarlıkta yapılan anmaya, Yazar’ın ailesinin yanı sıra Hewag (Bozova) Belediyesi Eşbaşkanları, DEM Parti ve DBP yöneticileri ile Riha Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, "Büyük bir direniş mirası bıraktı. Bu mirasa sahip çıkacağız. Devrettiği bayrağı zafere kadar taşıyacağız" dedi. 

Yazar'ın kızı Serêkaniyê Belediyesi Eşbaşkanı Rahşan Yazar da “Bu yolda yürümek onur verici. Babamın kurucusu olduğu HEP'in geleneğini sürdüren DEM Parti'den belediye eşbaşkanı olmak benim için onur verici. Onlara layık olmaya çalışıyoruz. En büyük gayemiz bu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezara çiçekler bırakıldı. Daha sonra Yazar’ın aynı mahallede bulunan aile evi ziyaret edildi. RIHA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.