Gazze'de tanklar evleri yıkıyor

Dünya Haberleri —

Gazze

Gazze

  • İsrail ordusu gece yarısından itibaren daha önce bir defa yıktığı Gazze şehrinin kuzeyindeki Şucaiyye mahallesinde tekrar tanklarla girdi. Refah’taki çatışmalarda ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Gazze Şeridinden kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze şehrinin kuzeyindeki Şucaiyye mahallesinde ilerlemeye devam ettiğini ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıların top ve tankçı atışlarının yanı sıra kara birlikleri ile de devam ettiğini, en az altı Filistinliyi öldürdüğünü, evlerin yıkıldığını bildirdi.

Reuters haber ajansının bölge sakinlerinden edindiği bilgilere göre, dört gün önce Şucaiyye'ye geri dönen İsrail tanklarının top ateşi ile evleri yıkıyor. İsrail ordusu, Şucaiyye'deki güçlerinin son 24 saat içinde çok sayıda Filistinli militanı öldürdüğünü, silah bulduğunu ve askeri altyapıyı bombaladığını söyledi. Ordu, dün (cumartesi) de Gazze Şeridi'nin kuzeyinde iki İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad Hareketi, Gazze şehrinin Şucaiyye mahallesinde ve Refah'ta şiddetli çatışmalar yaşandığını ve savaşçılarının buradaki İsrail güçlerine tanksavar roketleri ve havan topları attığını bildirdi.

ABD'nin desteklediği Arap arabulucuların çabaları şimdiye kadar bir ateşkes sağlayamadı. Hamas, herhangi bir anlaşmanın ‘savaşın sona ermesini ve İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesini’ içermesi gerektiğini söylerken, İsrail ise ‘sadece geçici bir ateşkesi’ kabul edebileceğini ve 2007'den beri Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas ortadan kaldırılmadan savaşı sona erdirmeyeceğini söylüyor. KUDÜS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.