Gözaltı ve tutuklamalar

.

.

  • DBP Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş ve HDP Qereyazi eski İlçe Eşbaşkanı Çetin Demir tutuklandı. 

DBP Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş ve HDP Qereyazi eski İlçe Eşbaşkanı Çetin Demir tutuklandı. Serêkaniye'deki ev baskınlarında biri çocuk iki kişi “Örgüt propagandası” iddiasıyla gözaltına alındı. Amed'in Sûr ilçesinde bir yurttaş polislerce darp edilerek gözaltına alındı.

Riha’nın Serêkaniye ilçesinde Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında evler basıldı. Gözaltına alınan 17 yaşındaki O.C., ile Abdullah Robinduz, Urfa İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltıların “Örgüt propagandası” iddiasıyla yapıldığı ve ev aramalarında telefonlara el konulduğu öğrenildi.

Amed’in Sûr ilçesi Nebi Camii yanında akşam saatlerinde bir yurttaş, eşi ve çocuğunun yanında polislerce darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi polislerce araca zorla bindirildi. Yurttaşlar polisin bu tavrına tepki gösterdi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erzirom İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Qereyazi eski İlçe Eşbaşkanı Çetin Demir, evlerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan her iki eşbaşkan ifadesi alınmak üzere Agirî’ye getirildi. Ağrı Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemleri ardından savcılığa sevk edilen eşbaşkanlar, tutuklama talebiyle gönderildikleri nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Tutuklama gerekçesi öğrenilemedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.