Haftada 1700 kişi Covid-19’dan ölüyor

Dünya Haberleri —

Covid

Covid

  • Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya genelinde haftada 1700 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Örgüt, aşı olma çağrısını yeniledi. 

Dünya genelinde Covid-19 kaynaklı ölümler devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, haftada 1700 kişi hastalık nedeniyle yaşamını yitiriyor. Örgütün Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, enfeksiyon riski en yüksek gruplar arasında yer alan sağlık çalışanları ve 60 yaş üstü kişiler arasında aşılarla korunmanın azaldığını kaydetti. Risk grubunda bulunan kişilerin aşısını son dozdan itibaren 12 ay içinde yaptırmaları tavsiye edildi. 

Yaz varyantı yayılıyor

Şiddetli eklem, baş ve boğaz ağrılarına neden olan koronavirüsün yaz varyantı olarak bilinen Flirt tüm dünyada tespit edildi. 

Flirt virüsü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2024 yılında resmi olarak tehlikeli varyant olarak tanımlandı. ABD'de tespit edilen virüsün şimdilerde ise tüm dünyaya yayıldığını açıklayan DSÖ, ölüm sayısının olmadığını ancak vaka sayısında ciddi bir artışın yaşandığını bildirdi 

Belirtileri neler?

Flirt virüsüne yakalanan kişilerde eklem birleşim yerlerinde başlayan ağrılar görülür, bu ağrılar tüm vücuda yayılır. Öte yandan baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve kuru öksürük görülür. 15 gün sürdüğü tahmin edilen virüsün, kuluçka süresi ise 10 saat. Nefes darlığı, tat ve koku kaybı, titreme, konuşma ve hareket kaybı, ses kısıklığı iştah kaybı belirtiler arasında yer alıyor. 

Flirt virüsünün en tehlikeli mutasyon olduğunu söyleyen DSÖ yetkilileri dünyanın yeniden pandemi dönemine geçmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Hükümetleri Covid-19’u izlemeye ve aşı erişimini sağlamaya çağıran DSÖ raporlarına göre, virüs nedeniyle 7 milyondan fazla can kaybı yaşandı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.