Heyva Sor yaraları sarıyor

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor a Kurdistanê

Heyva Sor a Kurdistanê

  • Lübnan’dan gelerek Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne sığınan insanlar için Rojava insani yardım kurumu Heyva Sor a Kurd ve Heyva Sor a Kurdistanê yardım kampanyası başlattı.

Ortadoğu’da yaşanan savaşlar yüzbinlerce sivili yine devletler arası sınırlarda göçe zorluyor. İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın ilk günlerinden itibaren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, savaş alanından Rojava’ya sığınan mültecileri savaşın etkilerinden kurtarmak için çalışmalar yürütüyor. Yönetimin çağrısı üzerine 29 Eylül'den itibaren Tebqa ve Minbic kapılarından bölgeye 13 binden fazla kişi giriş yaptı.

İnsani bir görev

Rojava insani yardım kurumu Heyva Sor a Kurd, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için acil yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Lübnan’da savaş bölgesinden çıkmayı başaran binlerce insanın güvenli yerlere yerleştirilmesi ve hayati ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan yardım kampanyasına katılımı çağrısı yapıldı. Avrupa’da faaliyet yürüten Heyva Sor a Kurdistanê de yaptığı bir açıklamayla kendilerini bu kampanyanın ortağı olarak gördüklerini belirterek şu çağrıda bulundu: “Milliyeti, dini ve inancı ne olursa olsun savaş mağdurlarıyla ilgilenmenin ahlaki ve insani bir görev olduğu bilinciyle, ortak yardım kurumlarımızla birlikte Avrupa, İskandinavya ve Japonya’dan mali yardım toplayarak bu kampanyayı yürüteceğiz. Heyva Sor a Kurdistanê olarak yurt dışındaki kuruluşları ve yardımseverleri, Heyva Sor a Kurd’un kampanyasına katılmaya çağırıyoruz. Lübnan'dan kaçan Kürt ve Suriyeli mültecilere yardım eli uzatmak isteyen tüm kişi ve kurumlar, Heyva Sor a Kurdistanê aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlarını gönderebilirler.”

Heyva Sor a Kurdistanê yardım kampanyasına katılmak isteyenler için aşağıdaki bilgileri paylaştı:

Heyva Sor a Kurdistanê e.V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE49 3705 0299 0004 0104 81
BIC/SWIFT: COKSDE33XXX

PAYPAL: heyvasorakurdistan@gmail.com
https://www.paypal.com/paypalme/heyvasorakurdistane

Yardım amacı: Lübnan Göçmenleri

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.