Hollanda’nın milliyetçi cephesi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Hollanda’da başbakanlık ve bakanlık dağılımları netleşti. Seçimlerden birinci çıkan Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, yeni kabinede başbakanlık için eski istihbaratçı Dick Schoof ile anlaştıklarını duyurdu.

Hollanda’da ırkçı ve sağcı partilerin ‘umut, cesaret ve gurur’ adını verdikleri uzlaşı taslağı hayata geçirilmeye başlandı. PVV, VVD, NSC ve BBB’nin yeni hükümeti kurmak için Mayıs ortalarında ulaştıkları uzlaşı ile Hollanda’yı yönetecek milliyetçi hükümetin bakanları ve başbakanı netleşiyor. 22 Mayıs'ta, hükümet kurma yetkisi alan başını Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in çektiği grup 6 hafta içerisinde hükümeti kuracak. 

Hollanda’nın sağcı partileri başbakanlık için eski istihbaratçı Dick Schoof ile anlaştıklarını duyurdu. Tarafların, yeni kabinedeki görev dağılımı için de 11 Haziran'da anlaştıkları bilgisi yerel basına yansımıştı. 

Senatoda yeter sayı yok

Çoğunluk için Temsilciler Meclisi'nde 150 sandalyenin 76'sına ihtiyaç var. Mevcut bileşenin sayısı Temsilciler meclisinde 88. Ancak ikinci bir şart da 75 sandalyeli Senato'da çoğunluk için ihtiyaç olan 38 sandalye. NSC’nin senato dışı olduğu düşünüldüğünde göç başta olmak üzere bu ittifak birçok vaadini yumuşatmak zorunda kalacak. AMSTERDAM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.