İhanet normalleşemez

mustafa karasu

mustafa karasu

  • Başûrê Kurdistan’a işgal saldırılarının 3 Temmuz’dan itibaren yeni bir boyuta taşındığını belirten Mustafa Karasu: “Artık saldırı KDP’nin saldırısıdır. Herkes ihanete tutumunu açık, net koymalı.”

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Medya Haber TV’ye konuştu. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat’ın İmralı’daki görüşmelerin pazarlık konusu yapılmak istenmesine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Karasu, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan başta olmak üzere Kürt özgürlük mücadelesi karşısında zorlandığını belirterek şunları söyledi:

“Mücadelemiz karşısında CPT de zorlanıyor, Türk devleti de zorlanıyor. Evet sıkıştılar. Daha da sıkıştıracağız. Bizim için Önder Apo'yu özgürleştirme mücadelesiyle Kürt halkının özgürleşme mücadelesi iç içe geçmiştir.”

Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırılarını da değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, gerilla direnişinin doğru anlaşılması, hissedilmesi çağrısında bulundu:

Düşmanın üzerine zılgıtla gidiyorlar

“Bu arkadaşlarımızın her gün başına dünyanın bombası yağıyor. Zehirli gazlarla, termobarik bombalarla saldırıyor. Her türlü silah kullanılıyor. Türk devleti bütün imkânlarıyla saldırıyor ama buna karşı da yoldaşlarımız direniyor.

Zorluk demiyor, açlık demiyor, susuzluk demiyor. O zor koşullarda zılgıt çalarak düşmanın üzerine gidiyorlar. Son üç yıldır bu genç arkadaşlarımızın tünellerde, tünellere dayanarak hareketli birlikler temelinde, düşmana karşı savaşmaları çok önemli. Tüm Kürt halkı böyle evlatları olduğu için gurur duymalı. Bunları hissetmeli. Bu arkadaşlarımız, bu gençler, Kürt halkının ölçülerini yükseltiyor. Vatanı, kimliğini, özgürlüğü, demokrasiyi sahiplenme ölçülerini yükseltiyor.“

Beş yıldır devam eden işgal saldırılarının 3 Temmuz’dan itibaren yeni bir boyuta taşındığını belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, şu hususlara dikkat çekti:

Kuşatmanın karakteri değişti

“Diyorlar ya kilidi kapatacağız. Dedikleri şudur: ‘KDP'yi tam içine kattık, KDP’yi tümüyle ihanetin zirvesine çıkardık, her yönüyle kullanıyoruz.’ Aslında bir yönüyle bu saldırı, KDP'nin saldırısıdır. KDP'nin hakim olduğu şehirler ( Bamernê, Amediyê, Dêrelûk, Şeladizê) şu anda artık Türk devletinin etkisinde. Önceden kuşatma, biraz Türk devletinin kuşatmasıydı. Ama şimdi kuşatma içinde KDP de var.  Bu yönüyle yeni bir süreçtir.

Irak da bu işin içine girmiştir. Hem Türkiye'nin baskısı hem KDP'nin şantajıyla bu saldırı planı içine girmiştir. Belki çok açıktan değil ama onayladı, kabul etti. KDP, Irak'ı katmayı da yeterli görmüyor; YNK'yi de katmak istiyor. YNK üzerinde baskı kuruyor.”

Mülteci konumuna düşürme planı

Türk devleti, KDP ve uluslararası güçlerin işgal saldırılarıyla

uzun vadeli bir planı hedeflediği tespitini yapan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, “Güya Hareketi teslim alacaklar, ezecekler. Ondan sonra Irak’ta bir yerde mülteci haline getirecekler” dedi.

KDP’ye karşı net tutum alınmalı

Mustafa Karasu, KDP’nin tüm yaptıklarına rağmen çizdiği ‘Kürtlük’ imajıyla toplumu aldattığına tepki gösteren Karasu, net tutum alınması çağrısında bulundu:

“Devlet kuracağım dedi, Başûrê Kurdistan'ın yüzde 40'ını kaybetti. Bunun hesabını vermesi gerekiyor. KDP'nin yaptığı bir ihanet. Kürt tarihi için, Kürt toplumu için en tehlikeli durum bunun normalleşmesi, sıradanlaşmasıdır. Bir ağacın kurdu gibi yurtseverliği tüketir, yurtseverliği yer, mücadeleyi zayıflatır.  Kürtler büyük fedakarlıklarla bir mücadele yürütüyor. Yaşam felsefesi, mücadele felsefesi yükseliyor. Ama KDP'nin yaptıkları bunları yıpratıyor, zayıflatıyor, tırpanlıyor, kemiriyor. Kürt’ün duygusunu, ulusal reflekslerini bozuyor, zayıflatıyor. Bunun gelecekte hangi sonuçları doğuracağını bütün Kürtler düşünmeli. Bu bakımdan herkes tutumunu açık, net koymalı.” HABER MERKEZİ

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.