İngiltere’den rekor deport

Dünya Haberleri —

İngiltere sınır dışı

İngiltere sınır dışı

  • Toplamda 44 Nijeryalı ve Ganalıyı tek uçuşta sınır dışı eden İngiltere’ye bu rekor deportasyonu için tepki gösteren insan hakları örgütleri ‘zalimce’ dedi.

İngiltere’nin bir uçuşla 44 Nijeryalı ve Ganalıyı sınır dışı etmesine yönelik eletirilere, İçişleri Bakanlığı iltica kurallarını uyguluyoruz savunması ile cevap verdi. İngiltere, bir uçuşla 44 Nijeryalı ve Ganalıyı sınır dışı etti. İçişleri Bakanlığı, bu operasyonun iltica kurallarını uygulama çabalarının bir parçası olduğunu doğruladı. Bu, 2020'den beri Nijerya ve Gana'ya gerçekleştirilen dördüncü sınır dışı operasyonu oldu ve önceki uçuşlardan daha fazla kişiyi kapsadı.

Hükümete ‘zalimce’ tepkisi

Sınır dışı edilenler arasında yıllardır Birleşik Krallık'ta yaşayan ve herhangi bir suç kaydı olmayan sığınmacılar da yer aldı. Göçmen Hakları Derneği Başkanı Fizza Qureshi, bu operasyonları "zalimce" olarak tanımlarken, sürecin hızına ve gizliliğine dair endişelerini dile getirdi.

2 ayda 3 bin 600 kişi

İçişleri Bakanlığı, yeni dönemde göçmenlik kurallarını ihlal eden kişilerin sınır dışı edilmesine yönelik operasyonları hızlandırdıklarını açıkladı. Son iki ayda 3 bin 600 kişinin ülkelerine geri gönderildiğini belirtti. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.