Haftada 500 deport

Yurt Dışı Haberleri —

Nancy Faeser

Nancy Faeser

  • Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, İltica Yasası'nda değişiklik ile haftada 500 Türk vatandaşını geri göndermeyi hedeflediklerini açıkladı.
  •  

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, katıldığı bir televizyon programında, gelecek hafta Federal Meclis ve Eyaletler Meclisi’nde tartışılacak olan İltica Yasası’ndaki sıkılaştırma önerilerini olumlu karşıladığını belirtti. Faeser, yasanın Solingen’deki bıçaklı saldırıya yanıt olarak hazırlandığını hatırlatarak, silah yasalarının sıkılaştırılması, soruşturma makamlarının yetkilerinin genişletilmesi ve düzensiz göçün kısıtlanmasını içeren düzenlemelerden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Güvenlik paketi gündemde

Faeser, "Güvenlik paketi" olarak adlandırılan bu geniş kapsamlı düzenlemeyi Federal Meclis'te tartışacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Solingen’de yaşanan olayların ardından harekete geçilmesi gerektiği konusunda herkesin hemfikir olduğunu ifade etti.

BM ile işbirliği ile

Bakan Faeser, Afganistan'a sınır dışı uçuşlarının devam edeceğini belirtti. Ciddi suçlular ve tehlikeli kişilerin listelerinin eyaletlerle birlikte hazırlandığını ve bu sürecin İçişleri Bakanlığı ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin iş birliğiyle yürütüldüğünü vurguladı. Ayrıca, Suriye'nin hangi bölgelerinin geri dönüş için uygun olduğunu araştırdıklarını ekledi.

Anlaşmadan umutlu

Faeser, Türkiye ile yakında bir sınır dışı anlaşmasının imzalanmasını beklediklerini söyledi. Bu anlaşma kapsamında haftada 500 reddedilen sığınmacının Türkiye'ye gönderilmesinin hedeflendiğini belirterek, anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle önemli bir ilerleme kaydedileceğini umduğunu ifade etti.

Söder çağrısını yeniledi

Bavyera Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, Almanya'da acilen iltica ve göç politikalarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Augsburger Allgemeine gazetesine verdiği demeçte, Söder, "Belediyelere bakın, göç dalgası ile karşı karşıyayız. Ülkemiz ekonomik ve kültürel olarak bu yükün altından kalkamıyor. Pek çok kişi kendi bölgelerinde artık evlerinde gibi hissetmiyor, bazı sınıflarda neredeyse hiç Almanca konuşulmuyor," diye konuştu.

Şiddet olaylarına dikkat çekti

Söder, Almanya’da koruma altındaki bazı mültecilerin şiddet olaylarına karıştığını belirtti. Mannheim ve Solingen’de yaşanan saldırıları hatırlatarak, bu tür olayların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, bu sorunların aşırı sağcı AfD’yi güçlendirdiğine dikkat çekti.

Söder: Değişiklik şart

AfD gibi aşırıcı güçlerin etkisiz hâle getirilmesi için iltica yasasında değişikliğin şart olduğunu belirten Söder, "Ülkeye kimin gireceğine biz karar vermeliyiz. Sığınma hakkı olmayanların en kısa sürede geri gönderilmesi gerekiyor. Bu, Suriye ve Afganistan için olduğu gibi diğer ülkeler için de geçerli olmalı," ifadelerini kullandı. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.