Kadın işçilerin emeğini koruyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • İşçi ve Emekçiler Birliği, kadınların iş yerlerini ziyaret ederek şikâyet ve taleplerini dinliyor, 18 yaşını geçip birliğe üye olan her kadın işçinin hakkını koruyor. Şu ana kadar 400’den fazla kadına iş imkânı sağlayan birlik, ayrıca özel sektörde çalışan kadınların hakları için de mücadele ediyor.

Hesekê’de 2016’da kurulan İşçi ve Emekçiler Birliği, ekonomi, eğitim ve kadın komiteleri aracılığıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kadın Komitesi ile kadınlar için yeni istihdam alanları yaratılıyor.

İşçi kadınların haklarını korumanın temel öncelikleri olduğunu belirten İşçi ve Emekçiler Birliği Eşbaşkanı Hamida Ahmed, Jinha’ya 18 yaşını doldurup birliğe üye olan her kadın işçinin haklarını koruduklarını söyledi. Bu kapsamda üye işçiler için kooperatif fonu oluşturuluyor ve sağlık sigortaları yapılıyor.

İşçi ve Emekçiler Birliği Mevsimlik İşçiler Komitesi Eşbaşkanı Hanan Muhammad ise iş sağlama ve haklarının korumasının yanı sıra eğitim atölyeleri düzenlediklerini ifade etti.

 

 

Emek sömürüsüne izin vermiyor

Hesekê genelinde açtıkları atölyelerde 400’den fazla kadına iş imkânı sağladıklarını söyleyen Hanan Muhammad ayrıca, “Kadınların istihdamı için çalışıyoruz. Kadınları işyerlerinde ziyaret ederek sorunlarını, taleplerini dinliyoruz. İki ayda bir işçilerle düzenli toplan yaparak, çalışma saatleri ve ücretleriyle ilgili bilgiler alıyoruz” dedi.

Hanan Muhammad, Özerk Yönetim’e bağlı olmayan özel fabrika ve atölyelerde çalışan kadınların da hakları için mücadele ettiklerini söyledi. HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.