Kentlerimizi yeniden inşa edeceğiz

Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı

Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı

  • Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın sonuç bildirgesinde kentlerin yeniden inşa edileceği, eşbaşkanlıktan asla vazgeçilmeyeceği belirtilerek, “Kentleri tahrip eden zihniyete karşı yeniden inşanın öncüsü olacağız” denildi.  

DEM Parti Yerel Yönetimler Kurulu’nun Wan’da düzenlediği ve tüm belediye eşbaşkanlarının katılımıyla iki gün süren “Demokratik Yerel Yönetimler Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi açıklandı. 

Üçüncü yol siyasetlerini yerel yönetimlerle büyütüleceği belirtilen bildirgede, Kurdistan’da DEM Parti’nin kazandığı 78 belediyenin yanı sıra Türkiye’nin batısında uygulanan ‘Kent Uzlaşısı’ stratejisi ile birçok kazanım elde edildiğine vurgu yapıldı. AKP-MHP iktidarının talana ve ranta dayalı yönetim anlayışının toplumun büyük bir kesiminde kabul görmediği kaydedilen bildirgede devamla şunlar belirtildi: “Bu seçimler bizlere Üçüncü Yol siyasetinin önemini ve kıymetini bir kez daha göstermiştir. Üçüncü Yol siyasetimizi yerel yönetimlerden başlayarak büyütmenin ve toplumsallaştırmanın uğraşı ve çabası içerisinde olacağız.” 

Özgür yurttaş ile özgür kentlere

Kürt halkının diline, kültürüne, kimliğine yönelen her türlü inkarcı zihniyete karşı halkların dillerini, kültürlerini ve kimliklerini özgürce yaşayabilecekleri kentler inşa edileceği mesajının verildiği bildirgede, “Toplumu ve kentleri esir almak isteyen bu tek adam rejimine karşı ‘Özgür Yurttaşla Özgür Kentlere’ ulaşacağız. Kürt halkının uzun yıllardır saldırı altında olan kendini yönetme talebine sahip çıkacak, kazanımları koruyarak büyütmenin çabası içerisinde olacağız. Kentlerimizi talan eden, tahrip eden bu zihniyete karşı yeniden inşanın öncüsü olacağız. Kayyım siyasetini ve temsilcilerini bu topraklardan gönderene kadar mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz” denildi. 

Eşbaşkanlıktan asla vazgeçmeyeceğiz

Eşbaşkanlık modeli ve eşit temsiliyetten asla vazgeçilmeyeceğinin vurgulandığı bildirgede, “Eşbaşkanlık modeli yerel yönetimler alanında da uygulanan örnek bir modeldir. Kendisini tekçilik üzerinden var eden ve yaşamı teklik üzerinden ele alan her türlü anlayışa karşı durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Demokratik yerel yönetimler alanında eş başkanlık sistemine karşı gelişen her türlü yönelimi özel savaş konsepti içerisinde değerlendiriyoruz. Bu saldırılara bilinçli veya bilinçsiz hizmet eden her türlü yaklaşımı da bu çerçevede ele alıyoruz. Tüm bu saldırılara karşı ne eşbaşkanlık modelimizden taviz vermeyeceğiz. Eşbaşkanlık modelimizi hedef alan her türlü yönelime karşı “Eşbaşkanlık Mor Çizgimizdir” kararlılığıyla mücadele edeceğiz” ifadeleri yer aldı. 

Belediyeler halkın evidir

Belediyelerin halkın evi olduğuna dikkat çekilen bildirgenin sonunda ise şu vurgu yapıldı: “Yerel yönetimler alanı halkın kendini yönetme alanıdır. Bu bağlamda belediyeler de halkın evidir. Belediyelerimizi demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü anlayışımızla yönetmeye devam edeceğiz. Yerel demokrasinin geliştiği ve siyasetin toplumsallaştığı kentler yaratacağız. Bu bilinç ve kararlılıkla ‘Örgütlü Toplumla Demokratik Yerel Yönetimlere’ ulaşacağız.” WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.