Kurdistan ve Türkiye'den kısa kısa

.

.

  • 144 iş cinayeti
  • MİT, ajanlık için muhtarları görevlendirdi
  • Rojava’ya SİHA’lı saldırılar

144 iş cinayeti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, Temmuz ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre, Temmuz ayında 144 işçi iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Ölüm sebeplerinin belirtildiği raporda, yüzde 23 trafik kazası, yüzde 19 ezilme ya da göçük, yüzde 13 yüksekten düşme olarak kaydedildi. Rapora göre, yaşanan iş cinayetlerinin 134’ü erkek, 10’u ise kadın oldu. 

 

* * *

MİT, ajanlık için muhtarları görevlendirdi

Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT), işgal altındaki Girê Spî kentindeki muhtarları Özerk Yönetim bölgelerinde ajanlık yapmaları için görevlendirdi. Bilgi toplama işleminin, bu bölgelerde kalan halka baskı yapılması yoluyla sağlandığını belirtirken muhtarların Özerk Yönetim bölgelerindeki akrabalarıyla iletişime geçerek onlardan bilgi almaları istendiğini ifade etti.

 

* * *

Rojava’ya SİHA’lı saldırılar

Türk devleti Qamişlo, Dêrik, Til Temir ve Hesekê kentlerini bombaladı. Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) önceki gün 19.00 sularında Dêrik kentine bağlı Şekirac köyünde bulunan bir su deposunu bombaladı.

Qamişlo'nun güneyinde bulunan Golden Roz yağ fabrikasının çevresi ile Til Temir'e bağlı Tewîla köyünü hedef aldı.

Türk devletine ait SİHA’lar dün sabah 11.00 sularında da Hesekê'ye bağlı Kezwan dağında bulunan QSD'ye ait askeri noktayı bombaladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.