Kürt aktiviste Alman kumpası

Yurt Dışı Haberleri —

 Mehmet Ali Yılmaz

Mehmet Ali Yılmaz

  • 3 Eylül’de Almanya’nın talebi üzerine İspanya’da tutuklunan Kürt aktivist Mehmet Ali Yılmaz Almanya’ya teslim edildi. Türkiye cezaevlerinde 16 yıl hapis yatan Yılmaz, Alman hukuk sisteminin kıskacı altında.
  • AZADÎ Hukuk Bürosu, Yılmaz’ın İspanya’da bulunduğu esnada tutuklanmasını manidar bulduğunu söyledi. Almanya’nın aynı yöntemlerle Kürt aktivistleri Fransa, Belçika, İtalya, Kıbrıs ve Hollanda’da tutuklattığını hatırlattı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde bulunan Stammheim hapishanesine konulan Mehmet Ali Yilmaz, 2015 ve 2017 yılları arasında Heilbronn ve Pforzheim bölgesinde PKK adına faaliyet yürüttüğü iddiaları gerekçe olarak öne sürüldü.

67 yaşında ve İsviçre oturumuna sahip olan Mehmet Ali Yılmaz Almanya’nın talebi üzerine Temmuz ayında İspanya’nın Palma kentinde tutuklanmıştı. Stuttgart savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada PKK adına 2015-2016 yıllarında Heilbronn’da 2016-2017 yılları arasında ise Pforzheim’da faaliyet yürütmekle suçlanıyor. Mehmet Ali Yılmaz Almanya’da anayasanın "yabancı örgütleri" kapsayan ve kamuoyunda "129 b maddesi" olarak maddeden yargılanacak. AZADÎ Hukuk Bürosu, Yılmaz’ın İsviçre’de yaşamasına rağmen İspanya’da bulunduğu esnada tutuklanmasını manidar bulduğunu ifade ederek daha önce Almanya’nın aynı yöntemlerle Kürt aktivistleri Fransa, Belçika, İtalya, Kıbrıs ve Hollanda’da tutuklattığını hatırlattı.

Mehmet Ali Yilmaz politik mülteci olarak İsviçre’de yaşıyordu. Öğretmen olan Yılmaz Türkiye cezaevlerinde 16 yıl hapis yatmıştı. Evli ve çocukları olan Mehmet Ali Yılmaz’ın kalp rahatsızlığı da bulunuyor. Mehmet Ali Yilmaz’ın tutuklanmasıyla PKK davasında Almanya hapishanelerinde bulunam aktivist sayısı 14’e yükseldi. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.