Manş 8 can aldı

Dünya Haberleri —

Manş göçmen/ Foto:AFP

Manş göçmen/ Foto:AFP

  • Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan bot battı, 8 göçmen yaşamını yitirdi, 53’ü kurtarıldı. Son 24 saat içinde 18 geçiş gözlendi.

Manş Denizinde olumsuz hava ve deniz koşullarının iyileşmesini fırsat olarak gören göçmenlerin Fransa’dan İngiltere’ye yolculuğu ölümle son buldu. Yetkililer 24 saatte 18 geçiş girişimini izledi. Yerel saatle 01:00'de Pas-de-Calais bölgesinin kuzeyindeki Boulogne-sur-mer civarından acil yardım çağrısı yapan botta 50’den fazla kişinin bulunuyordu. Kıyıdan açılması ardından kısa süre sonra batmaya başladı.Bu yıl Manş Denizi'nde yaşanan en ölümcül göç olayında batan bir teknede altısı çocuk ve hamile bir kadının da aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. İki hafta sonra aynı güzergahta yaşanan ikinci ölümcül vaka bu oldu.

8 ölü 53 mağdur

Fransız Sahil Güvenlik, teknenin Ambleteuse kasabasındaki bir plaja doğru çekildiğini ancak kurtarma ekiplerinin denizden yardım sağlayamadığını söyledi. Sahil güvenlik, acil servislerin sahilde 53 kişiye bakım sağladığını ve sekiz kişinin öldüğünü doğruladı. Deniz aramalarında başka kimse bulunamadı.

İngiltere hükümet sözcüsü son olayı doğruladı. Dışişleri Bakanı David Lammy, Manş Denizi'nde "daha fazla can kaybı" yaşanmasının "korkunç" olduğunu söyledi.

24 saatte 200 kişi kurtarıldı

Fransız deniz yetkilileri, cuma ve cumartesi günleri arasında 24 saatlik bir süre içerisinde 200 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Fransız sahil güvenlik ve diğer ilk müdahale ekipleri, biri 61, diğeri 55, diğer ikisi ise 48 ve 36 kişilik olmak üzere dört ayrı bottaki insanları kurtardı. Yetkililer gün boyunca 18 geçiş girişimini izledi. AMBLETEUSE

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.