Mêrdîn’de ev baskınları

.

.

  • Mêrdîn’de birçok eve polislerce baskın düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Mêrdîn’in Artuklu ve Qoser (Kızıltepe) ilçelerinde dün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Aralarında Serhat ve Baver Akpınar kardeşler ile Ramazan Kalkan, Çekdar Ermiş, Rubar Kaya ile ismi öğrenilemeyen çok sayıda genç gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençler, ters kelepçe takılarak hastaneye götürüldü.  

 

 

Aile darp edildi

Kalkan Ailesi'nin Artuklu ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’ndeki evine yapılan baskında gözaltına alınan Ramazan Kalkan ile babası Davut Kalkan, kardeşi Agit ve Emine Kalkan darp edildi. Darp edilen aile fertlerinin vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar, morluklar ve yırtılmalar meydana geldi. Darp nedeniyle evde bulunan halıların üzerinde kan lekeleri dikkat çekerken, Emine Kalkan’ın hamile olduğu öğrenildi. Aile fertleri Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, suç duyurusunda bulunmak üzere darp raporu aldı. 

Yaşananlara dair bilgi veren Davut Kalkan, kendisi ve çocuklarının zorla yere yatırıldığını, polislerin yerde boğazını sıktığını söyledi. Kalkan, “Arama kararı varsa aramalarını yapsınlar ama vahşice davranmalarını kabul etmiyorum. Yere yatırılmayı kabul etmiyorum. Bu hakkı vermem onlara. Bizi zorla yere yatırıp bir oğlumun burnunu kırdılar. Boğazımın ağrıdığını söylememe rağmen boğazımı sıktılar. Öldürmek istiyorlarsa öldürsünler ama bu şekilde baskında yere yatırılmayı kabul etmiyorum. Başımı yere eğdirmem. Bunlara karşı gerekli suç duyurusunu da yapacağım” dedi. MÊRDÎN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.