Mücadelesini dağlara taşıdı

Kadın Haberleri —

Delal Botan

Delal Botan

  • ‘Jin, Jiyan, Azadî’ serhildanından sonra HPJ saflarına katılan Delal Botan, “Önder Apo’nun düşünce ve felsefesine dayalı bir yaşam benim mücadeleye katılımımın ana nedeniydi” dedi.

Delal Botan, Rojhilat’ta ‘Jin, Jiyan, Azadî’ serhildanına öncülük eden kadınlardan. Serhildandan sonra mücadelesini büyütmek için yönünü Kürdistan dağlarına vererek, Doğu Kürdistan Kadın Savunma Birlikleri’ne (HPJ) katıldı.

Serhildanın nedeninin ‘biriken bir öfke’ olarak tanımlayarak şöyle dedi: “Hükümete karşı biriken öfke ve nefret bir devrim ayaklanmasına dönüştü. Bu öfke artık sıradan bir isyan değildi. İnsanların yüzlerine baktığımızda, hükümetin yıllardır onlara uyguladığı zulme ne kadar öfkeli olduklarını görebiliyorduk. Yılların zulmü bir anda bomba gibi patladı ve bu patlamaya kadınlar öncülük etti.”

Jinha’ya eylemlerin başladığı süreci anlatan Delal Botan, “İlk zamanlar bölgemizdeki protestolar bu kadar yaygın ve sıcak değildi. Okuldaydık, ilk defa iki arkadaşımızla birlikte eylemlere katılmaya karar verdik. Korku ve tereddüt vardı, ancak sloganlarımızı atıyorduk. Yavaş yavaş diğer arkadaşlarımız da aramıza katıldı. Sonunda okulumuzu arkamızda bırakıp başlarda çok da ne anlama geldiğini bilmediğimiz ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganını atıyorduk. Protestolar sırasında içimizde bir heyecan ve arayış duygusu oluştu. Sorular sormaya başladık. Kadın yaşam demekti ama bu yaşam nerede? Kadının ve kadın düşüncesinin önemine vurgu yapan bir hareket var. Önder Apo’nun düşünce ve felsefesine dayalı bir yaşam benim mücadeleye katılımımın ana nedeniydi” dedi. SEQİZ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.