Neçirvan Barzani Ankara'da

Hakan Fidan - Neçirvan Barzani - İbrahim Kalın

Hakan Fidan - Neçirvan Barzani - İbrahim Kalın

  • Federe Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, hafta sonu yapılacak seçimlerin heme arifesinde dün Ankara'ya gelerek, Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ile görüştü.

Barzani, dün öğleden sonra geldiği Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan ve Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından karşılandı. Artı Gerçek'ten Seda Taşkın, somut bir bilgi bulunmamakla birlikte bazı kaynaklarının, Barzani’nin İmralı Cezaevi'nde tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan bir mesaj alıp bunu KCK'ye iletme ihtimalinin gündemde olduğunu iddia ettiğini yazdı.

Federe Kürdistan Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şehab, birçok konu üzerinde, karşılıklı ilişkiler bağlamında konuşulacağını söyledi; Bilgilendirme ve İletişim Ofisi Müdürü Karox Hoşnaw ise bu ziyaretin hassas bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Geçen haftaki Al Monitor yazısında Kürt halk Önderi adına KCK'ye mektup gönderildiğini iddia eden gazeteci Amberin Zaman ise şunları paylaştı: “Neçirvan Barzani QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî ile Türkiye’nin arasını bulmak için devredeydi, ancak Türk tarafının katı tutumu yüzünden başaramamıştı. Bu kez ortam çok farklı.”

Erdoğan ve Neçirvan Barzani en son 22 Nisan'da Hewlêr’de bir araya gelmişti. Barzani, en son 3 Haziran 2023’te Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yabancı ülke liderlerinin katıldığı Erdoğan’ın yemin etme törenine katılmak üzere Ankara’yı ziyaret etmişti. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.