Ölü sayısı 40 bini aştı

Dünya Haberleri —

Gazze/ Foto:AFP

Gazze/ Foto:AFP

  • İsrail ile Hamas arasında Gazze’de devam eden savaş nedeniyle çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere 40 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı bunun 38 bin 919’unun Filistinli olduğunu açıkladı.

Ateşkes ve rehinelerin bırakılması için yoğunlaşan görüşmeler ile birlikte İsrail-Hamas savaşı yeniden şiddetlendi. Son saldırıların ardından bilgi veren Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Ekim 2023’ten beri ölen Filistinli sayısının 38 bin 919’a yükseldiğini duyurdu. Bu veriler ile Gazze savaşında ölen insan sayısı resmi olarak 40 bini aştı. İsrail ordusunun hava ve topçu saldırıları ile yıkmaya devam ettiği Gazze’de 89 bin 622 kişi de yaralandı.

7 Ekim'de Hamas’ın silahlı gücü İzzedin el Kassam Tugaylarının düzenlediği saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdü ve 250 kadar kişi de rehin alınmıştı. Bu rehinelerin yaklaşık yarısı, Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında İsrail tarafından tutulan Filistinli mahkumlarla takas edilerek serbest bırakıldı.

İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen saldırılarını sürdürüyor. Harabeye dönüşen Gazze'nin pek çok bölgesinde gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hala çok zor. REFAH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.