Reflexion açılışını yaptı

Yurt Dışı Haberleri —

Reflexion

Reflexion

  • Berlin Junge Welt Maigalerie’de sanat severler ile buluşan Reflexion resim sergisinde 40 eser sergileniyor. Ali Zülfikar’ın eserlerinden Rêber Öcalan’ın büyük boy portresi “Cry for Freedom” (Özgürlük Çığlığı) yoğun ilgi görüyor. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Ressam Ali Zülfikar’ın “Yansımalar” (Reflexion) adını verdiği sergi Perşembe günü Berlin’de açılışını yaptı. 40 eserin yer aldığı serginin en çarpıcı çalışması ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ait “Cry for Freedom” (Özgürlük Çığlığı) isimli büyük portreydi. Kök boyası tekniğiyle hazırlanan eser sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 10 Ekim akşamı Junge Welt Maigalerie’de kapılarını açan sergide Die Linke (Sol Parti) Federal Milletvekili Gökay Akbulut bir konuşma yaptı. Gökay Akbulut, Türkiye’deki bu kriminalizasyon ortamından sanatçı, akademisyen ve gazeteciler gibi yaratıcı kesimlerin olumsuz etkilendiğine işaret etti. Akbulut, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çekti, “Yıllardır İmralı’da tecrit altında tutuluyor” dedi.

 

Kök boya ile yüzler ve yansımalar

Eserlerin sunumu ve değerlendirmesini yapan Küratör Petra Löschert ise, şunları söyledi: “Ali Zülfikar, eserlerinde insan ruhunu derinlemesine inceleyen bir perspektif sunuyor. Özellikle insan yüzlerini büyük detaylarla ele alıyor, çizgiler ve renkler aracılığıyla yaşam, toplum ve ruh hakkında derin mesajlar veriyor. Zülfikar’ın çalışmaları, çizgiler ve renkler aracılığıyla, zaman, yaşam, toplum ve ruh üzerine derin mesajlar verirken aynı zamanda eserlerinde toplumsal bir eleştiri ve insani bir duyarlılık öne çıkıyor. Yansıma, düşünme, geri döndürme gibi kavramlar öne çıkıyor. Kırmızı ve beyaz tonlarının dramatik kullanımıyla dikkat çekiyor. Kırmızı, geleneksel anlamlarının ötesinde, sanatçının eserlerinde yeni bir boyut kazanıyor.

 

Önemli figürlerden ilham alındı

Aynı zamanda eserleri sosyal ve politik meselelere ışık tutuyor. Rosa Luxemburg, Greta Thunberg ve Abdullah Öcalan gibi figürlerden ilham alarak eserlerinde toplumsal eleştiri ve insani duyarlılığı ön planda tutuyor. Sergide yer alan 40 fotoğraf, sosyal hizmetler ve bireylerin yaşam tarzlarına yönelik eleştiriler içeriyor. Zülfikar’ın portreleri, sadece sanatsal bir estetik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda izleyiciyi derin düşüncelere sevk eden güçlü bir toplumsal mesaj taşıyor.”

14 Kasım’a kadar devam edecek sergi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 13:00-18:00 arası ziyaretçilere açık olacak.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.