Rojava'ya 339 kez saldırdı

Türk devleti saldırı

Türk devleti saldırı

  • Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'ye 6 ayda 339 kez saldırdı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin 2024'ün ilk 6 ayındaki suç ve ihlallerinin bilançosunu açıkladı. Türk devletinin Dêrik’ten Eyn Îsa beldesine ve köylerine, Minbic ve köylerinden Şehba ve Efrîn bölgelerine kadar SİHA, savaş uçakları ve ağır silahlarla saldırılar gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "Ayrıca altyapı binalarına ağır saldırılar düzenleyen işgalci Türk devleti, sağlık ekipleri, sivil savunma ekipleri ve gazetecileri hedef aldı" denildi.

Yılın başında bölgenin altyapısı, sivil stratejik yerleri ve fabrikalarının bombalandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar belirtildi: "Mayıs ve Haziran aylarında (hasat mevsimi) bölge halkının tek geçim kaynağı olan buğday ve arpa tarlalarını hedef aldı. Bunun yanında tarlaların yakılması sonucu oluşan kirlilik, mahsullere ve diğer canlılara zarar verdi. Qamişlo’daki petrol istasyonlarının hedef alınması sonucunda Cexcex Nehri gibi çevredeki nehir suları kirlendi. Savaş cephesindeki köy ve beldeler ağır saldırılara maruz kaldı, siviller yaralandı ve mülkleri zarar gördü." 

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki yurttaşların, yazın başından itibaren Qamişlo başta olmak üzere elektrik sıkıntısı yaşadığına dikkat çekilen açıklamada, "Elektrik kesintisi büyük zararlar oluşturmakta. Hesekê’de de her yaz olduğu gibi halk Elok İstasyonu’ndaki su kesintisi nedeniyle su sıkıntısı yaşamakta" denildi.

Saldırıların bilançosu

İşgalci Türk devletinin Qamişlo Gaziler Evi’ni hedef alarak savaş suçu işlediği; DAIŞ’e karşı savaşta gazi olan Sorxwîn Rojhilat ve Azadî Dêrik'in şehit düştüğü kaydedilen açıklamada, 6 aylık bilanço da paylaşıldı:

* Genel anlamda saldırı sayısı: 339 saldırı

* Ağır silahlar yapılan saldırı sayısı: 249 saldırı

* SİHA saldırısı: 86 saldırı

* Sivil şehit sayısı: Bir çocuk ve iki kadın olmak üzere 5 sivil şehit oldu.

* Sivil yaralıların sayısı: 16 çocuk ve 6 kadın olmak üzere 52 sivil yaralandı.

* Şehit düşen öz savunma gücü sayısı: 6 şehit

* Hedef alınan altyapı binalarının sayısı: 23 bina

* Hedef alınan tarım bölgeleri: 13. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.