Serhed kentlerini sel vurdu

Sel felaketi / Wan

Sel felaketi / Wan

  • Sağanak yağışların etkili olduğu Wan, Erzirom, Mûş, Agirî ve Qers’te, sel ve su taşkınları meydana geldi. Sel nedeniyle maddi hasar meydana gelirken, Mûş’ta akıntıya kapılan Nazar Karataş yaşamını yitirdi. 

Serhed’ın Wan, Erzirom, Mûş, Agirî ve Qers kentlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle su taşkınları meydana geldi. Sağlık Bakanlığı sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağanak yağışlardan etkilenen Mûş, Erzirom, Elezîz, Agirî, Ordu ve Samsun için 7 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timi ve 22 ambulansın görevlendirildiğini bildirdi. 

WAN 

Wan'ın Ebex (Çaldıran) ilçesine bağlı kırsal Kelê (Buğulukaynak) ve Selexane (Salahane) mahallelerinde kuvvetli yağış sonrası su taşkınları meydana geldi. Wan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler bölgeye müdahale etti. 

ERZIROM 

Erzirom’un Tatos (Tekman) ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış, sele neden oldu. Bir köprünün yıkıldığı bölgede iki araç sel sularına kapılırken, evlerinde mahsur kalan dört hasta ise AFAD ekiplerinin yardımıyla hastanelere sevk edildi. İlçenin kırsal Dalsöğüt, Mollamehmet, İncesu, Karlıca, Turnagöl ve Işıklar mahallelerinde ekipler çalışmalarını sürdürdü. Bölgede can kaybı yaşanmazken, maddi hasarlar oluştu.

MÛŞ 

Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesine bağlı Bahçe köyünde ise önceki gece meydana gelen şiddetli yağış sonrası Nazar Karataş adındaki kadın ve annesi sele kapıldı. Uzun bir süre sürüklenen Nazar Karataş yaşamını yitirirken, anne Karataş ise köylüler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Nazar Karataş önceki akşam saatlerinde toprağa verildi. 

AGIRİ 

Dünden bu yana etkili olan yağışlar Agirî ilinde de sele neden oldu. Dûtax (Tutak) ilçesine bağlı Palandöken ve Sorguçlu köylerinde meydana gelen selden tarım arazileri ve yollar zarar gördü.

QERS 

Qers’in Qamûşan (Sarıkamış) ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağış etkisini artırdı. Caddelerde su baskınları meydana gelirken, bazı rögarlar tıkandı. Yurttaşlar, yollarda güçlükle yürüyebildi. Erenler Mahallesi’nde iki evin bodrum katını ve odunluklarını, İnönü Mahallesi’nde de bir mobilya deposunu su bastı, bazı eşyalar zarar gördü. Sarıkamış Belediyesi’ne bağlı ekipler, su baskınlarının, yaşandığı bölgelerde çalışma başlattı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dün yaptığı açıklamada Agirî, Çewlig, Erzîngan, Erzirom, Qers, Wan, Mûş, Erdexan, Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Bayburt için sağanak yağış uyarısı yaptı.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.