Sırbistan sınırında göçmen kalmadı

Dünya Haberleri —

Sırbistan göç

Sırbistan göç

  • Sırbistan’ın Horgos yakınlarındaki kağıtsız göçmenleri iç bölgelere taşıması ile Macaristan'ın göçmen gerekçesi kalmadı.

AB sığınmacı politikalarının en büyük muhalifi Macaristan, Sırbistan yetkililerinin sınır hatlarını boşaltması ile gerekçesiz kaldı. Bir yıl önce Macaristan'ın güney sınırında, Horgos yakınlarındaki Kárász çiftliğinin ahırlarında yüzlerce göçmen ve mülteci yaşıyordu. Sınırı yasa dışı yollardan geçenler, dikenli tel örgüleri aşmak için geceleri buradan ayrılırlardı. Bugün, atılmış enerji içeceği kutuları ve çadır kalıntıları bir zamanlar burada insanların yaşadığına dair tek işaretler. Çatı çökmüş, pencereleri koruyan naylon kaplama yırtılmış ve tüm alan yabani otlar tarafından ezilmiş.

Kikinda ve Presevo’ya

Sırp yetkililer bir yıl boyunca sistematik olarak göçmenlerin bulunduğu alanı boşaltmış ve çevrede bulunan kişileri toplayarak Sırbistan'ın Kikinda ve Preševo kasabalarındaki kamplara nakletmiş. Bölge sakinlerinden Martha adlı bir kadın Euronews'e yaptığı açıklamada, bir ay önce Sırp kolluk kuvvetlerinin hala otobüslerle ana meydanda beklediğini söyledi. Belgeleri olmayan herkes toplanıp götürülüyordu. Belgrad makamları kısa bir süre sonra derme çatma kampı dağıtmaya karar verdi.

Bölge sakinleri göçmenlerin bu alandan alınmasının bir gerekçesinin de silahlı saldırıya varacak düzeyde suç olaylarının yaşanması olduğuna inanıyor. Sırp polisi gelene kadar Kárász çiftliğinde birçok suç işlendiği söyleniyor. BELGRAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.