Şoför hız yaptı, 40 çocuk öldü

Dünya Haberleri —

  • Nijerya'nın kuzeyinde 71 çocuğu taşıyan otobüs aşırı sürat sebebiyle kaza yaptı. En az 40 çocuk öldü, onlarca çocuk da yaralandı.

Nijerya Kaduna Trafik Güvenliği Ajansı Başkanı Kabiru Nadabu, pazar günü çocukları taşıyan otobüsün şoförünün Kaduna eyaletinde aracının kontrolünü kaybettiğini ve bir kamyona çarptığını belirtti

Nadabu, “Otobüs 63 çocuk taşıyordu ve şoför kontrolü kaybedip bir kamyonla çarpıştığında yüksek hızda seyrediyordu. Çocuklardan on beşi olay yerinde ölürken, 48 yaralı farklı hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 10 çocuk ertesi gün hayatını kaybetti ve ölü sayısı 25'e yükseldi” açıklamasında bulundu. Çocuklardan sorumlu kişilere göre ölü sayısı 40, yaralı sayısı da 31 olabilir.

Bir yakınını kaybeden organizatörlerden Dahiru, “Otobüs 71 yolcu taşıyordu, bunlardan 36'sı olay yerinde, dördü ise ertesi gün hastanede öldü. 31 çocuk ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, bunlardan 11'inin durumu kritikti” ifadelerini kullandı. Çocuklar Kwandari köyünden geliyor ve Mevlid-i Nebevi için komşu şehir Saminaka'ya gidiyorlardı.

Nijerya'nın bakımsız yollarında, çoğunlukla aşırı hız ve trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle trafik kazaları yaygın olarak meydana gelmekte. KADUNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.