Tahliyesi 4. kez ertelendi

Arafat Aksu

Arafat Aksu

  • Pişmanlığı reddettiği için tahliyesi 4. kez ertelenen Arafat Aksu bir yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor.

MEDİNE MAMEDOĞLU / AMED

Islahiye Cezaevi’nde tutulan Arafat Aksu'nun tahliyesi, pişmanlık dayatmasını kabul etmediği için iki defa üç ay, ardından 6 ay, son olarak ise geçtiğimiz günlerde dört ay ertelendi. Pişman olduğuna dair belgeyi imzalamadığı için tahliye edilmeyen Arafat Aksu’nun sağlık sorunları da bulunuyor.

7 çocuğu bir yıldır bekliyor

Kardeşi Emine Aşkara, Arafat’ın 7 çocuğu olduğunu ve çocukların bir yıldır babalarının yolunu gözlediğini söyledi. Kardeşinin bu süreçte çok ciddi hastalıklarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Emine Aşkara, şunları belirtti: “Bizlere aktardığı bilgilere göre üzerlerinde çok ciddi bir psikolojik baskı var. En ufak bir hak ihlalinde konuşan herkes sürgün ediliyor. Hasta tutsaklara keyfi yaklaşılıyor, hastaneye zar zor götürülüyor. Bu durum bugün her cezaevinde var.” 

İşkenceye son verin

Kardeşine uygulanan politikanın işkenceden farksız olduğunu ifade eden Aşkara, şöyle konuştu: “Ben de 5 yıl cezaevinde kaldım. Cezaevinin her alanı baskı altında, tutsaklara nefes alacak bir alan dahi bırakmıyorlar. İçeride her adıma müdahale ettikten sonra şimdi de tahliyelere müdahale etmeye başladılar. Bu hem bizim hem de tutsaklar için işkenceden başka bir şey değil. Kardeşim cezasını bitirmesine rağmen bir yıldır tahliye edilmiyor. Ailesi ve çocuklarından uzak bir yerde yaşamak zorunda kalıyor. Bu hukuksuzluğun bir an önce sona ermesini talep ediyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.