Taviz vermeden devam

Kobanî kupmas davası

Kobanî kupmas davası

  • Kobanî Kumpas Davası'ndaki tutsak siyasetçiler, "Biz bedeli ne olursa olsun inandığımız mücedeleden taviz vermeyeceğiz" mesajı verdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında açılan Kobanî Kumpas Davası'nda yakalama kararı bulunan 72 kişinin dosyası ayrılırken, 18'i tutuklu 36 kişi hakkında 16 Mayıs'ta karar verildi. Demirtaş'a 42, Yüksekdağ hakkında ise 30 yıl 3 ay, 24 siyasetçiye ise toplam 401 yıl 79 ay hapis cezası verildi. Siyasetçiler, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Meryem Adıbelli, Ayla Akat Ata ve Ayşe Yağcı, sırasıyla 12 yıl, 12 yıl, 9 yıl, 9 yıl 9 ay ve 9 yıl hapis cezası verilerek tahliye edildi. 

Dava kapsamında 13'ü hala tutuklu bulunan siyasetçiler, avukatları aracılığıyla MA'ya mesaj gönderdi. 

İnsanlık asla affetmeyecek

Günay Kubilay: "Kadınlara tecavüz edildiği, köle pazarlarında satıldığı, çocukların kaçırıldığı ve soykırım uygulandığı koşullarda destek ve dayanışma destek çağrısı yapmak suç değildir, olamazda. Bilinir ki, dünyanın her yerinde çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil. İnsanlık tarihi DAİŞ barbarlığına karşı çağrı yapanları cezalandıranları DAİŞ’e yapılmış bir ödül kabul ederek ve DAİŞ’e bu ödülü bahşedenleri asla affetmeyecek."

Fermanlara boyun eğmedik

Zeynep Karaman: "Esastan 302’den hüküm kurdular. Biz sonuna kadar direndik, bir an bile tereddüt etmedik. Kobanî ve Şengal’deki soykırım şahsında yüz yıllık Kürt ve 5 bin yıllık kadar da onurlu insan duruşumuzu ortaya koyduk. Gücümüzü ve moralimizi bugün ve dünden gelen haklılığımızdan alıyoruz. Hakkımızda çıkarılan fermanlara karşı boyun eğmedik, tilililerle başladık ‘Bijî berxwedana Kobanî’ dedik, ‘Jin jiyan azadî’ demeye devam edeceğiz." 

Sistematik kötülük halidir

Zeynep Ölbeci: "Hayallerimiz gasp edilmektedir. Bu dosya bir siyasi mühendislik eseridir. Hukuki bir temeli ve dayanağı yoktur. Örgütlü ve sistematik bir kötülük halidir. Dayanışma bizi bu süreçte ayakta tutan en önemli şeydir. Muhalefetin ve tüm ezilenlerin gözünü açması gerekiyor."

Hukuk katliamı yaşandı

Alp Altınörs: “Bir tweete 22 buçuk yıl hapis! AİHM’in hiç suç unsuru bulmadığı bir tweete! DAİŞ’e karşı demokratik protesto çağrısı yapan bir tweete! Ankara’da bir hukuk katliamı yaşandı."

Düşman hukukunu biliyoruz

Ali Ürküt: "Biz inandığımız demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinden bedeli ne olursa olsun taviz vermeyeceğiz. Bizim gibi bedel ödeyen binlerce arkadaşımız oldu. Bize uygulananın düşman hukuku olduğunu biliyor, bugünler geçicidir diye bakıyoruz." 

Vicdanımız rahat, başımız dik

İsmail Şengül: "İnce siyasi mühendislik hesaplarıyla mahkeme zabıtlarını dolduruyorlar. Şunu bilsin ki; önümüze konan kağıtların hiçbir anlamı ve değeri yoktur ve olmayacaktır. Vicdanımız rahat, başımız diktir. Dün Kobanî’de DAİŞ faşizmine karşı verdiğimiz mücadeleyi, bugün de bir arada, dayanışarak ve birleşerek daha da büyüteceğiz."

Daha ağır bedel de öderiz

Nazmi Gür: Bizim mücadelemiz demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesidir. Barış için daha ağır bedel ödenmesi gerekirse bunu da ödemeye hazırız. Adil, tarafsız bir yargılamadan bahsetmek mümkün değildir. Umarız bu hukuk garabeti en kısa sürede son bulur ve Türkiye’de hukukun üstünlüğü sağlanır.” mesajı verdi. MA/ANKARA

 

* * *

Foto: Medine MAMEDOĞLU

Üç kadın siyasetçi Amed'de buluştu

Kobanî Kumpas Davası’nın 16 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında tahliye olan siyasetçiler Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata, DEM Parti Amed İl Örgütü binasında halkla bir araya geldi. Parti binasında “Jin jiyan azadî” sloganıyla karşılanan Tuncel, Ata ve Kışanak, birer kısa konuşma da yaptı. Kışanak, “Çok eksiğiz. Burada üç arkadaşız ama aklımız, yüreğimiz, duygularımız halen siyasi rehine olan arkadaşlarımızda. Örgütlü kötülüğe karşı örgütlü iyiliği mutlaka sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.