TCG Anadolu, İsrail için tatbikatta

Dünya Haberleri —

ABD-Türkiye ortak tatbikatı

ABD-Türkiye ortak tatbikatı

  • TGC Anadolu'nun, Akdeniz'de İsrail'i koruyan ABD savaş gemileriyle ortak tatbikat yaptığı ortaya çıktı. Türk devleti ve Erdoğan sesizliğini koruyor.

ABD'nin USS Wasp (LHD-1) isimli amfibi hücum gemisi ile Türkiye’nin ilk amfibi savaş gemisi TCG Anadolu'nun (L400) 13-17 Ağustos arasında Akdeniz’de ortak eğitim tatbikatı yaptığı ortaya çıktı. Euronews’in aktardığına göre ortak deniz tatbikatına ilişkin ayrıntılar U.S. Naval Institute tarafından 19 Ağustos’ta duyuruldu.

İsrail’i savunmak için

U.S. Naval Institute tarafından paylaşılan bilgide, tatbikata USS Oak Hill (LSD-51) ve TCG Gökova (F496) gemilerinin de katıldığı bildirildi. Tatbikatla ilgili Türk Milli Savunma Bakanlığı (MSB) veya AKP/MHP hükümeti tarafından herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin küçük ortağı MHP Başkanı Bahçeli’nin, Hamasçı söylemlerine rağmen İsrail’e destek tatbikatı sağ siyasetteki ilke-etik ölçüleri gözler önüne serdi. 

Wasp Amfibi Hazır Grubu 1 Haziran'dan itibaren Doğu Akdeniz’de bulunuyor. USS New York (LPD-21) ve USS Oak Hill (LSD-51) gemileri de eşlik ediyor. USS Wasp, İran ya da Hizbullah'ın İsrail'e olası saldırılarına karşı Amerikan yönetiminin bölgeye gönderdiği iki Amerikan amfibik hücum gemisinden biri. 24’üncü Özel Harekat Yetenekli Seferi Deniz Piyade Birimi’ni taşıyan USS Wasp’ın Güney Kıbrıs'ta bulunan Limasol Limanı’na demirlemesi, tepkilere yol açmıştı.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, karara şu sözlerle karşı çıkmıştı: “Şimdi bir de oraya, Gazze’nin açıklarına, İsrail’in açıklarına uçak gemisi, savaş gemisi göndermenin verdiği mesaj, buradaki şiddet-karşı şiddet kısır döngüsünü sona erdirmeye dair bir mesaj vermiyor. Oraya başka devletlerin gönderdiği her savaş gemisi, her uçak gemisi şiddet sürsün, şiddet bölgeye daha çok yayılsın diyenlerin işine yarayacak bir vesile sunmuş olacak." HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.