Tolhildan'ımızın cenazesini verin

Kadın Haberleri —

Tolhildan Raman (Nesrîn Temir)

Tolhildan Raman (Nesrîn Temir)

  • Xelîfan’da şehit düşen Tolhildan Raman’ın cenazesi 3 yıldır KDP’nin elinde. Şehidin annesi Ayşan, “Tolhildan’ım, Önderliğin rehin alınmasından sonra PKK’ye katıldı ve halkını savundu. Yaz kış demeden çadırlarda evlatlarımızın cansız bedenlerini bekledik, vermediler. Kızımın kanında KDP'nin eli var” dedi.
  • Şehit Tolhildan’ın kardeşi Evîn Temir ise, “KDP, kendine Kürdüm diyorsa Tolhildan ve yoldaşlarının cenazesini ailelerine teslim ederek yeni bir başlangıç yapabilir. Bugün bulunduğu pozisyon utanç verici. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz; kardeşimin cenazesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 yılının 28 Ağustos'u 29 Ağustos'a bağlayan gecesi, Xelîfan'da, Zap Suyu üzerinde bulunan 7 kişilik gerilla grubu, KDP güçlerinin saldırısına uğradı; 5 gerilla şehit düştü. Şehitlerden biri de Tolhildan Raman’dı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Rojavalı şehitlerden Tolhildan Raman ve Serdem Cûdî’nin cenazelerini almak için Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi düzenlemişi. 111 gün süren eyleme ve ailelerin çağrılarına rağmen, KDP şehitlerin cenazelerini vermedi.

 

Ayşan Ana

 

Evlatlarımızın cansız bedenleri için

Ayşan Ana, kızı Tolhildan Raman’ın cenazesini almak için 111 gün boyunca sınırdaydı. “Yaz kış demeden çadırlarda evlatlarımızın cansız bedenlerini bekledik” diyen Ayşan Ana, ANF’den Nûjiyan Adar’a o süreci anlattı.

Kızımın kanında eli var

“Kızım Tolhildan, KDP pususunda şehit düştü. KDP, önce pusu kurdu sonra Türk devletinin bombardımanına yol verdi. Kendine Kürdüm diyor ama kızımın kanında eli var. Kendini Kürt olarak tanıtıyor ve halkın kazanımlarını koruduğunu söylüyor. O zaman neden Tolhildan’ımı pusuda şehit etti? Tolhildan’ım, Önderliğin rehin alınmasından sonra PKK’ye katılma kararı aldı ve halkını savundu. KDP de diyor ki ‘ben Kürdüm, Kürtler kardeşimdir.’ O zaman neden Türk devletine yardım ediyor? Neden Kürtlere düşmanlık yapıyor? KDP’nin kardeşliği yoktur. İhanet çizgisinde derinleşiyor. 111 gün bekledik ama KDP yanaşmadı ‘cenazeler bizim yanımızda değil’ dedi. Herkes biliyor; evlatlarımızın cenazesi KDP’nin elinde ama vermiyor. Kürt halkına hainlik yapıyor. Gerillanın yanında yer alması gerekirken Türk devletinin izinden gidiyor. Artık battığı ihanetten sıyrılmalı. Benim yüreğimi yaktı, diğer annelerin yüreği yanmasın.”

 

Evîn Temir

 

Yeni bir başlangıç yap

“KDP, gerçekten Kürt ise Türk devletinin yanında ne işi var?” diye soran Şehit Tolhildan’ın kardeşi Evîn Temir ise, halkın Şengal halkını yüz üstü bırakan bir KDP gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

KDP’ye, “Kendine Kürdüm diyorsa, birlik ve beraberlikten yanaysa, Tolhildan ve yoldaşlarının cenazesini ailelerine teslim ederek yeni bir başlangıç yapabilir” çağrısını yapan Evîn Temir, şöyle devam etti: “KDP’nin bulunduğu pozisyon utanç vericidir. Kürt halkına saldırıların gerçekleştiği bir dönemde düşman safında yer aldı.”

Gerilla bu halkın evladıdır

Evîn Temir, “Kardeşimi ve yoldaşlarını pusuda şehit eden KDP, cenazeleri ailelere teslim etmedi. İnkâr etti. Davamızdan vazgeçmeyeceğiz; kardeşimin cenazesini istiyoruz. KDP, Kürdüm diyorsa, Kürt olduğunu hatırlamalı, cenazeleri ailelere vermelidir. Gerilla, Kürt halkının evladıdır” dedi. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.