Ukranya Suca’yı ele geçirdi

Dünya Haberleri —

Rusya - Ukranya savaşı

Rusya - Ukranya savaşı

  • Kursk ve Belgorod’a dönük Ukrayna hücumunda bölgenin idari merkezi Suca ele geçirildi. ITAR TASS, Rus karşı atağında Krupets kentinin geri alındığını duyurdu. 

Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk ve Belgorod oblastlarını hedefleyen saldırısında, sınır bölgesinin idari merkezi konumundaki Suca kentini ele geçirdi. Avrupa'ya giden önemli bir Rus gaz hattı olan Druzhba boru hattının kesişme noktasındaki kent Ukrayna'nın Rusya'da istila ettiği ilk şehir olma özelliği gösteriyor. 

Kiev: Suca kontrol altında
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Albay General Oleksandr Sirskiy, ülkesinin Rusya'nın Kursk bölgesinin işgal ettiği kısmında bir askeri komutanlık kurduğunu da duyurdu.  “Kursk bölgesinde operasyonların başlamasından bu yana güçlerimiz toplamda 35 kilometre ilerledi” diyen Sirskiy, Kursk bölgesinde ordunun şu anda 1.150 kilometrekarelik bir alanı ve 85 kasabayı kontrol ettiğini, bunun da salı gününe kıyasla sekiz kasaba fazla olduğunu belirtti. Kursk bölgesi valisi, Ukrayna birliklerinin iki ülke arasındaki sınır bölgesine doğru ilerlemesi nedeniyle yaklaşık 120,000 kişinin tahliye edildiğini söyledi. Kursk Vali Vekili Alexei Smirnov'un istişareleri sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, 60,000 kişinin daha tahliye edilmesi gerektiğini söylediği bildirildi.

TASS: Krupets geri alındı
Kursk'da yaşanan savaş hakkında anlık haber geçen Rus haber ajansı ITAR TASS'da Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberinde karşı saldırının başladığını ve Rus birliklerinin Krupets bölgesinde Ukrayna birliklerinin yenildiğini duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Ukrayna güçlerinin kayıpları 2 bin 640 olarak açıklandı. Bakanlık, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk Bölgesi'ndeki Krupets yerleşiminde düşmanı yendiğini ve bölgenin kontrolünü yeniden ele geçirdiğini bildirdi. Rus Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri ve Siyasi Dairesi başkan yardımcısı ve Akhmat özel kuvvetleri komutanı Tümgeneral Apti Alaudinov, Rus ordusunun Martynovka'yı Ukrayna birliklerinden temizlediğini duyurdu. Acil Durumlar Bakanlığı, sınır bölgelerindeki sakinlerin çoğunun tahliye edildiğini bildirdi.

360 ton insani yardım
TASS göç ve insani durum hakkında da günlük bilgi yayınladı. TASS'ın haberine göre, son 24 saatte 720'den fazla kişi, bağımsız olarak veya organize konvoylarla güvenli yerlere taşındı. Çatışma alandı haline gelen sınır bölgelerindeki evlerini terk eden 9 bin 500'den fazla kişi geçici barınma merkezlerine nakledildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı konvoyları, Kursk Bölgesi'ne gün içerisinde 360 ton insani yardım malzemesi ulaştırdı. KİEV / MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.