Zap’ta askeri üs vuruldu

HPG gerilla

HPG gerilla

  • Kurdistan Özgürlük Gerillaları’nın Zap ve Metîna’da gerçekleştirdikleri eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 mobesse imha edildi. Şehîd Doğan Zinar Birliği, Zap’ta Türk askerlerine ait üsleri 4 kez havadan vurdu.

Türk devletinin işgal saldrılarına karşı gerilla eylemleriyle karşılık veriyor. HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin dün yazılı açıklama yaptı. Detaylar şöyle:

Metîna Bölgesi

* 20 Temmuz saat 11:35’te Serê Metîna Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve hareketi durduruldu.

* 21 Temmuz saat 07:00’da Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi

* 20 Temmuz saat 10:45’te Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve hareketliliği durduruldu.

* 20 Temmuz saat 15:30 ve 15:46’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi darbelendi.

* 22 Temmuz saat 06:00’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgalcilere ait 1 mobesse kamerası suikast taktiği ile vurularak imha edildi. Bu eylem YJA Star güçleri tarafından gerçekleştirildi.

* 21 Temmuz saat 13:25’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı.

* 21 Temmuz saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu. Bu eylem YJA Star güçlerince gerçekleştirildi.

* 21 Temmuz saat 21:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

Bombardımanlar 

Türk ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar şöyle:

* 20 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki tüneller 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 21 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki tüneller 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* 20 ve 21 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Şehîd Şerîf, Goşînê, Kendekola alanları 3 kez, Garê bölgesinin Deşta Kafya, Gûzê, Heftebax alanları 9 kez, Metîna bölgesinin Dergelê, Şêlazê Direniş Alanları 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 3 kez, Hecîumran bölgesinin Berdespî, Berdesorê alanları 5 kez olmak üzere; toplam 22 kez savaş uçakları ile bombalandı.

* 20 ve 21 Temmuz’da Xakurkê bölgesinin Girê Şekîf alanı ve Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. BEHDÎNAN

 

* * *

Ağır zayiat verildi

Şehîd Doğan Zinar Birliği, Zap’ta işgalci Türk askerlerine ait üsleri 4 kez havadan vurdu. HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu detaylar paylaşıldı: “14-16 Temmuz tarihleri arasında işgalci Türk ordusunun Şehîd Delîl Batı Zap bölgesindeki üsleri hava araçları ile hedeflendi. Sergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler 4 kez havadan vuruldu. Bu eylemlerde cezalandırılan ve yaralanan işgalcilerin sayısı tam olarak netleştirilemedi, ancak işgalcilerin mevzi ve üslerine ağır zayiat verdirildi.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.