'Devrimcilerin Abisi’ şiirlerle uğurlandı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Dev-Yol geleneğinin temsilcilerinden ve Hamburg’da 'Devrimcilerin Abisi' olarak tanınan Ahmet Akyol yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitirdi. 12 Eylül 1980 faşist darbesi sonrası Almanya'ya gelen Ahmet Akyol, 1983 yılından bu yana Hamburg'da yaşıyordu.

MEHMET ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

1946 yılında Denizli'de dünyaya gelen Ahmet Akyol 12 Eylül 1980 darbesinden sonra ilk önce Almanya'nın Stuttgart kentine geldi. 1983'ten bu yana Hamburg'da yaşayan Akyol, iki çocuk babasıydı. İlerlemiş yaşına rağmen Hamburg'da yapılan tüm eylem ve etkinliklerin en önünde yer alan Ahmet Akyol, aynı zamanda Hamburg ATIK derneğinde de aktif çalışmalar yürütmesiyle tanınıyordu. 77 yaşındaki Ahmet Akyol uzun bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Vasiyeti üzerine kızıl bayrakla gömülen Akyol'un son yolculuğunda dostları ve yoldaşları onu yalnız bırakmadı.

'Tüm devrimcilerin abisiydi'

Cenaze töreni, Hamburg Ohlsdorf Mezarlığı’nda yapıldı. Törende konuşan Mustafa Kumanova, Ahmet Akyol’u her zaman devrimci ve mücadeleci kimliği ile hatırlıyacaklarını söyledi. Akyol’un örgüt ya da parti gözetmeksizin yapılan tüm demokratik eylemlerin en önünde yer alan biri olduğunu söyleyen Kumanova, “Ahmet abi aynı zamanda tüm devrimcilerin abisiydi, arkasından zengin bir devrimci miras bırakarak aramızdan ayrıldı” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Ahmet Akyol şiirler ve karanfiller eşliğinde toprağa verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.